een alternatief voor 'de waan van de dag'

30 juni: Nederland in Canada.

Op reis door het immense Canada in juni leek Nederland heel ver weg. Maar door onze uitspraak van het Engels of het onderlinge Drents hadden de Canadezen al gauw door dat we ergens anders vandaan kwamen.
“Where are you from?” werd ons regelmatig gevraagd.
‘The Netherlands’ is kennelijk een bijster interessant onderwerp.

Goedha cheese, the Koikenhoof, Emsterdem, het kwam in vele gesprekken voorbij. Of ze hadden Nederlandse roots, of ze waren voor hun werk of met vakantie al eens in Nederland geweest; we hadden vele ontmoetingen en voerden evenzoveel leuke gesprekken.
Op zondag na een kerkdienst kwam ik in gesprek met de vrouw van meneer Wiersema, een Canadees met Friese roots. Zij had haar man opgegeven voor het koninklijke diner met Willem Alexander, omdat hij ook 50 werd op 27 april. Tot haar stomme verbazing werd hij uitgenodigd; apetrots waren ze!

In Toronto zaten we aan het ontbijt met een studente uit Colombia die Frans studeerde en vond dat de Canadezen lelijk Frans spraken. We hebben het maar niet doorverteld……
Een dag later ontmoetten we in het hotel een grote donkere mevrouw uit Jamaica die het mooi vond dat wij alle vier net zo lang waren als zij.
Wij vielen inderdaad wel op door onze lengte. Alles is groter in Canada, behalve de mensen!
Verder troffen we een hele vriendelijke ober in een pizzeria die ons enthousiast iets vertelde over Toronto en ons haarfijn uit de doeken deed waar we een flesje port konden kopen. Schoonzus en ik konden de man wel zoenen! In tegenstellling tot Nederland verkopen de supermarkten in Canada namelijk geen wijn enzo, daarvoor moet je naar speciale liquor-shops.

Nederland was ook niet ver weg door het alom aanwezige wifi. We hadden veelvuldig WhatsApp contact met kinderen, familie en vrienden en we hielden Nu.nl en Buienrader ook een beetje in het oog.
Na een week Canada constateerde Gerard blij dat het goed weer was op zijn bonen.
En toen wij op vrijdag 9 juni incheckten in een hotel in Gananoque riep hij opgelucht  nadat wifi was geïnstalleerd: “Ze staan met 2-0 voor!”
Het Nederlands elftal  speelde een kwalificatie wedstrijd tegen Luxemburg……..

Vorige

29 juni: “Wattig” op de bank met Sonneveld.

Volgende

1 juli: In de boot

  1. Henry Wichers

    Very grateful for Google translate! But still, without a basic understanding of the Dutch language, a lot is lost in poor translation from Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén