Soms krijg je een berichtje waar je even goed flauw van wordt.
Gistermiddag belde Frea.
Jon’s motor was gestolen.

Hij had hem vorig jaar gekocht. Een oud barrel uit 1973 die het niet meer deed.
Met heel veel geduld prutste hij net zo lang aan de motor tot we dit voorjaar een filmpje kregen: Jon zat op z’n motor, gaf gas en hij deed het. Stralend maakte hij een klein ritje door de straat.
Ondertussen haalde hij overal onderdelen vandaan en deze zomer besteedde hij al zijn energie en vrije tijd aan het opknappen van zijn antieke motor.
Hij was bezig met rijlessen.

Gistermorgen plaatste hij een berichtje op Facebook met een foto van hem op z’n motor met de tekst: This bike was stolen from Claude Street in Dunkirk, Nottingham in the early hours of 17/9/17. It is a Czech “CZ 125cc” bike from 1973.  Hij somde wat dingen op die uniek waren aan zijn motor en vroeg om het bericht met zoveel mogelijk mensen te delen.
Waarschijnlijk is de motor gestolen door kenners die belang hadden bij de onderdelen.
Als (schoon)ouders in Nederland hoor je zo’n bericht en je kunt niks doen.

Zijn vader voelde zich kennelijk net zo boos en machteloos als wij. Hij deelde de foto en het bericht op zijn Facebookpagina.
This is my son’s (Jon Salt)  bike that he has purchased and been doing up make it roadworthy again. Many hours of hard work just to have it stolen ??? as he said the battery box was handmade by him, none of them on the market like it, so it will be easy to identify. A bet the thieves didn’t know that!!!! 
Please share and help find it and the possible culprits. Please share!

O, wat ben ik het eens met die rooie en oranje boze rondjes.
Kijk die blije vogel daar nou eens zitten op z’n motor………