Af en toe eten de kinderen bij ons.
Als ze toevallig in Roden zijn of als we een feestje hebben.
Zitten ze bij ons aan tafel, dan probeer ik altijd ook een vegetarische variant van de maaltijd te koken.
Soms laat ik het vlees gewoon weg.
Een heerlijk vegetarisch gerecht is een lasagneschotel zonder gehakt, dat maakte ik donderdag toen Harriët en Cees bij ons aten.
In plaats van gehakt maak ik de schotel lekker met kaas; 4 soorten kaas maar liefst.
Dit heb je nodig voor een schotel voor vier personen:
– 250 gram champignons
– 2 rode paprika’s
– 4 flinke uien
– lasagnebladen
– tomatensaus (doe wat je zelf gewend bent: flesje, pakje, blikje, kiek maor eem)
– oregano/Italiaanse kruiden
– Parmezaanse strooikaas
– Mozzarella
– Gorgonzola
– geraspte Kollumerkaas
– eventueel ijsbergsla, een Elstar-appel en een klein blikje ananas.
Champignons in schijfjes snijden, paprika’s in kleine stukjes snijden en uien snipperen.
Beetje olijfolie in een grote pan en daar de champignons, uien en paprika in fruiten.
Als het beetgaar is tomatensaus er door heen roeren.
Grote ovenschaal invetten met olijfolie en beginnen met een laagje saus.
Dan een laagje lasagnebladen, die vervolgens bestrooien met een laagje Parmezaanse kaas en wat oreganokruiden.
Weer een laagje saus, afgedekt met lasagnebladen. Dit laagje bladen beleggen met dunne schijfjes Mozzarella
Weer een laagje saus, afgedekt met lasagnebladen. Dit laagje bladen beleggen met stukjes/plakjes Gorgonzola.
Weer een laagje saus, afgedekt met lasagnebladen, hierover nog een keer oreganokruiden strooien.
Nu komt de laatste laag saus en bovenop deze laag doen je de geraspte Kollumerkaas.
30 minuten in de oven op 180 graden.
Serveren met fijngesneden ijsbergsla met stukjes appel en ananas en een beetje slasaus.
Er bleef een restje over: lekker bij het brood de volgende dag.
Maar dat ging aan onze neus voorbij.
Restje ging mee naar Groningen……
Geef een reactie