Vanuit mijn moeders huis heb ik een paar dingen meegenomen, o.a. de grote ‘Welkom-stander’ die nu bij onze voordeur staat.
Rondom de kerstdagen had ik daar vers dennengroen met wat kerstversiering in staan, maar zodra het januari is kan ik geen kerst-dingen meer zien, dus het bakje werd ontmanteld, de kerstspullen verdwenen naar zolder en de rest ging in de vuilnisemmer.

Van de supermarkt nam ik een klein bakje bolletjes mee; blauwe druifjes, er staken nog maar een paar groene sprietjes uit. Toen ik het bakje in de mand zette ‘verzoop’ het er in, het was beslist een zielig gezicht. In de kelder staat bij mij een wasmand met dingen die ooit in bloemstukken zaten: dennenappels, berkenpropjes, gedroogd spul, kortom, van alles en nog wat. Met die droge spullen heb ik de open ruimte rondom het potje helemaal opgevuld. Nu zit er dus een klein stukje voorjaar in een wintermand. (klik op de foto voor een vergroting).