Op oudejaarsdag wilde ik een grote pan soep koken;  ik koos voor champignonsoep, want alle drie de dochters eten vegetarisch.
Vroeger maakte ik champignonsoep met een pakje van Honig of Knorr, maar ooit hadden Harriët en Cees op een verjaardag bij ons thuis een grote pan échte champignonsoep gekookt en dat smaakte toch beslist anders én lekkerder dan die van mij.

Al een tijdje probeer ik om minder ‘pakjes & zakjes’ te gebruiken, dus tijd voor een nieuw experiment. Op internet ging ik op zoek naar een acceptabel recept (lees: niet te moeilijk en voor mij goed te doen). Op ‘Smulweb’ vond ik een recept met ‘gewone’ ingrediënten.

Je moest een roux maken met boter en bloem: voor mij een hele nieuwe manier van soep koken.
Eigenlijk zou je de bouillon ook nog zelf moeten trekken, maar dat ging me te ver: ik maakte gebruik van Maggi bouill0n-blokjes.

Op de laatste dag van 2017 zaten we om 18.00 uur bij Gerard’s tuinhaard in de kapschuur achter in de tuin; bij de soep serveerde ik warm stokbrood uit de oven, kruidenboter en twee soorten pesto.
Het werd allemaal zeer gewaardeerd: de pan ging schoon leeg.

Ook zelf champignonsoep maken? Klik hier Champignonsoep  voor een PDF met het recept.