Iedereen in mijn omgeving weet dat ik een aanhanger ben van ons koningshuis.
Afgelopen woensdag, toen Beatrix 80 jaar werd, kreeg ik een app van een vriendin: “Meisje, van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Beatrix; dat wordt smullen voor de TV vanavond!” Nou, dat was het inderdaad. De hele week al eigenlijk. Het ging er over bij Jinek en Umberto, er stond een mooi artikel over Beatrix in de krant en op internet kwam ook van alles voorbij. Woensdagmiddag belde ik nog even met mijn tante (die waar ik de Oranje-liefde mee deel) die mij nog  attendeerde op de Vijf-uur show, waar ook twee koningshuis-deskundigen waren aangeschoven. Toen konden we het er nog even fijn over hebben.

Het doet ons namelijk erg goed dat we Beatrix zo zien genieten van haar vrijheid.
Dat ze oma kan zijn voor haar kleinkinderen.
Dat ze alleen maar officiële dingen doet die ze écht leuk vindt.
En dat ze zo mooi en waardig oud wordt; geen botox en fillers voor Beatrix.
Ook niet voor Irene en Margriet trouwens. 
Iedere rimpel verdiend en niets om je voor te schamen.
Eigenlijk hoopten tante en ik dat ze na het overlijden van Claus nog een leuke vriend zou vinden, maar dat zit er kennelijk niet in.

Gistermorgen bij de Jumbo trakteerde ik mezelf op een Royalty; ga ik dit weekend even heerlijk voor zitten.
Op internet verschenen gistermiddag wat nieuwe foto’s van Beatrix. We zagen haar ontspannen met haar kleinkinderen (foto boven)  en met haar hond.
Het genieten van het leven in de luwte is haar van harte gegund!