een alternatief voor 'de waan van de dag'

21 maart: Lente!

Vandaag begint de lente. Wat ben ik al vaak langs de borders in onze tuin gelopen, speurend naar nieuwe groene sprietjes van krookjes, blauwe druifjes, hyacinten en en narcissen. Ik kon ze de zwarte grond wel uitkijken! De krookjes heb ik al gezien, maar op de andere soorten moet ik nog even wachten: de komende weken zal ik onze tuin niet zien.

Vanmorgen kwam de cardioloog vertellen dat de uitslagen van het UMCG binnen waren. De vernauwing in mijn kransslagader kan niet met een dotterbehandeling/stents worden opgelost. Er wordt gekozen voor een bypassoperatie, waarbij het slechte stuk van de ader wordt vervangen door een ader uit mijn borstbeen. Hopelijk kan dat voor Pasen nog gebeuren. Die operatie vindt plaats in het UMCG; daarna blijf ik dan nog een week in het Martiniziekenhuis voor stabilisatie en het eerste stukje van de revalidatie.

Dat kwam wel even binnen. Had ik in de dagen hiervoor nog niet echt rekening mee gehouden. De cardioloog aan het woord: “Bij voorgaande ingrepen was er steeds sprake van een acuut infarct. Zo’n stent is dan een noodoplossing, maar op dat moment wel effectief. Nu is er geen sprake van een infarct, dus hebben we tijd om ons voor te bereiden op een meer duurzame oplossing. Voor de lange termijn is dit beter.”

Daar zit je dan met je informatie folder van de Hartstichting. Voor, tijdens en na de operatie. 

Het moet allemaal nog bezinken. Net als bijna iedereen heb ik mijn leven graag onder controle. Maar ik moet de touwtjes uit handen geven. Een collega appte: “Rot dat het moet, fijn dat het kan.” En zo is het.

De komende weken zal ik, als het lukt en als ik er zin aan heb, een blog schrijven. Daar geniet ik van en het geeft mij afleiding. Ben ik er een dag niet, dan lukt het even niet.

Wat die lente betreft: vanmorgen kreeg ik een foto toegestuurd van Gerard. Ik dacht “Wat leuk, Gerard stuurt een foto van de krookjes in onze tuin!” Maar het ging helemaal niet om de krookjes, het ging om de perenboom. Welke perenboom? Die omgezaagde….

Toenik een beetje inzoomde op de foto zag ik naast de gele krookjes nog andere gele bloemetjes. NARCISJES! Toch nog een beetje lente op 21 maart. (Klik op de foto voor een vergroting.)

Vorige

20 maart: Iets meer duidelijkheid?

Volgende

22 maart: Totalitair regime.

 1. Ellie betting

  hoi ada
  dat is even schrikken ,maar we wensen sterkte met de operatie en
  beterschap

  gr ellie en albertus

 2. Bertha

  Lieve Ada,
  Vandaag hoorden we van je toestand.
  Ik was dinsdag nog aan je deur om geraniums te verkopen samen met Leonie en Jesper. Ik zei nog: Ada is vast op de fiets naar het werk, want de auto staat op de oprit. Niet dus!!
  Na een berichtje aan Carlijn waren we goed op de hoogte en ze raadde me aan om je blog even te lezen voor verdere informatie.
  Dat heb ik dus bij deze gedaan en moest erg lachen om je omschrijving van Willem.
  Bij deze willen we jou heel veel sterkte en succes wensen voor de komende periode. We hopen je snel weer te zien in de Boskamp.
  Dikke kus van ons
  Bertha, René, Leonie en Jesper.

 3. Ilse van Huffelen

  Hoi Ada,
  Heel veel sterkte met de operatie en de tijd daarna.
  Ik hoop voor jou en Gerard dat het kort na Pasen voor jullie echt LENTE mag worden.
  Hartelijke groeten, Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén