een alternatief voor 'de waan van de dag'

26 maart: Wat schaft de pot?

Eten. Zelf een Vrieswijk, getrouwd met een Waninge; families waarvan bekend is dat ze erg kunnen genieten van een goede maaltijd. Het liefst genuttigd in groepsverband (gezin, familie, feestjes) en in behoorlijke hoeveelheden. Ook in het ziekenhuis krijg je dagelijks drie maaltijden: ontbijt, lunch en warm eten. Je bepaalt zelf wat je eet: voor de lichte maaltijden komt een kar langs met een enorme keuze aan brood en toebehoren. Het avondeten stel je zelf samen met een keuze menu op internet.

Neem van mij aan: het is eten is lekker hier. Dat het de ene keer beter smaakt dan de andere komt vooral door de omstandigheden. Op de kamer naast mij ligt een oudere meneer die vanuit z’n tenen lijkt te hoesten; daarbij hoor je duidelijk wat er zoal aan ongerechtigheden wordt opgehoest en naast dit gerochel maakt meneer er ook nog heel veel lawaai bij. In de familie Waninge staat dit schreeuwerige blaffen bekend als ‘hoesten als Opa Boer’. Je eet je kom mosterdsoep met zulke bijgeluiden toch anders op dan thuis of aan de lunch met collega’s tussen de middag.

Ook als we zitten te eten gaan de rondes van de verpleegkundigen gewoon door. Als ik achter mijn bord met nasi goreng met kip en saté saus zit wordt Willem op de vierpersoons kamer naast mij ondervraagd. “Heeft u al ontlasting gehad meneer De Vries?” Dan is het even stil (Willem denkt na) en dan zegt hij “Jao, drei maol een beetje.” Maar de zuster is daar nog niet tevreden mee. “Dun, dik of gewoon?” Dat vindt Willem een moeilijke vraag. “Eehhh……gewoon dunkt mie.”

Need I say more? Ik was blij dat de verpleegkundige genoegen nam met het antwoord; meer details kon ik niet meer aan.

Maar het ziet er naar uit dat ik niet lang meer in gezelschap van opa Boer en Willem zal verkeren: morgen (dinsdag 27 maart) word ik naar het UMCG gebracht, waarna ik woensdag de 28e zal worden geopereerd. Spannend.

Vorige

25 maart: Even in Roden.

Volgende

27 maart: Gien schoenen an in berre.

 1. Nettie

  Gelukkig dat je niet zo lang meer hoeft te wachten! We denken aan jou en de jouen en wensen je veel sterkte en hopen dat je snel opknapt daarna!

 2. Herma de Kleine

  Heel veel sterkte gewenst!

  Groetjes Herma

 3. Hillie

  Heel veel sterkte Ada. Denk aan je.3

 4. Joop Mozes

  Hallo Ada,
  Morgen is het dus zover en woensdag de operatie.
  Essina en ik wensen je heel veel sterkte en een spoed herstel toe.
  Hopelijk lezen we gauw weer van je in je blog!
  Tot ziens,
  Joop.

 5. Wimmy Barf

  Ada , blij dat het nu gaat gebeuren …heel veel sterkte voor jou ( jullie ) !!
  Wimmy

 6. Ellie betting

  Ada we wensen je heel veel sterkte
  en een voorspoedig herstel.
  Albertus en ellie

 7. Marian Beekman

  Heel veel sterkte Ada!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén