Wat een prachtig weer tijdens de Pinksterdagen. Voordat we wisten dat het weer zo mooi zou zijn hadden we de kinderen al uitgenodigd om tweede Pinksterdag bij ons door te brengen. Spelletje, koffie, wat lekkers, borrel en samen eten. Dat kan natuurlijk prima binnen, maar gisteren konden we op Waninge Plaza lekker buiten zitten.

Rond een uur of vijf ging de skottelbraai aan met het bbq-rooster erop. Sinds onze dochters vegetarisch eten komen er heel andere dingen op dit rooster te liggen.
Gisteren hadden ze iets nieuws bedacht: een banaan half opensnijden, daar chocola en marshmallows in, inpakken in aluminiumfolie en dan een kwartiertje op de bbq.
Het zag er heel vies uit, maar de dames aten het met smaak op. De anderen mochten natuurlijk ook proeven, maar niemand voelde de behoefte. Schoonzoon Cees zei het krachtig: als ik barbecue wil ik iets hartigs, niet iets zoets.

Er was wel een ander vegetarisch gerechtje dat we beslist nog een keer gaan maken: gevulde champignons.
Dit heb je nodig:
– een bakje grote, witte champignons
– een rode paprika
– een ui
– gorgonzola
– aluminiumfolie

Zo maak je ze:
– De champignons schoonborstelen en de steeltjes er voorzichtig uit halen.
– De ui en de paprika in hele kleine stukjes snijden en door elkaar mengen.
– Beetje gorgonzola onder in het hoedje van de champignon, daarna vullen met het paprika/ui mengsel en daarbovenop weer gorgonzola.
– Champignons inpakken in een vierkant stukje aluminiumfolie.
– De pakketjes ongeveer 15 minuten op het rooster leggen. Wel rechtop laten staan!
Wat een heerlijk bijgerechtje!

Het was een bijzonder waardevolle dag.
Maar het bijzonderste moest nog komen.
Toen iedereen weg was deden Gerard en ik nog een potje tafeltennis.
Sinds een week of twee (sinds ik weer mocht fietsen) doen we dat ’s avonds weer.
Van de drie sets won ik er voor het eerst dit jaar twee.
Nipt, dat wel; maar het gaat kennelijk goed met revalideren.