De hele zomer hebben we weer naar ‘de Slimste mens’  gekeken.
Meestal keken we uitgesteld, maar we hebben geen aflevering gemist, we hebben er van genoten.
Vanavond is de finale, dan weten we wie zich dit jaar de Slimste mens mag noemen.

Afgelopen week kwam het gesprek tussen de vragen door op Paul McCartney.
Er werd gerefereerd aan ‘de karaoke-video’ met hem en zelfs Maarten van Rossem was er positief over. Daar had ik inderdaad al meer mensen over gehoord, maar het was er nog niet van gekomen om hem te bekijken. Gisteravond zag ik het filmpje op mijn tablet, samen met Frea en Jon op de bank. Wat prachtig, wat bijzonder en wat emotioneel.

Even een beetje achtergrondinformatie: in Engeland is er een TV-programma met de naam ‘The late show’. Dat wordt gepresenteerd door James Corden, een bekende Engelse musicalster. Onderdeel van die show is ‘the Carpool Karaoke’ en het is inmiddels razend populair. Corden strikt bekende artiesten om met hem een stuk in de auto te rijden. Ondertussen hebben ze een gesprekje en draaien ze muziek van de betreffende artiest, die dan samen met Corden luidkeels gaat meezingen. Het leverde al spectaculaire beelden op met Adele, Elton John en Stevie Wonder. Zoek maar eens op internet met de term ‘carpool karaoke James Corden’.

Terug naar Paul McCartney. Deze video is de állerleukste tot nu toe in deze serie.
Ik ga er helemaal niets over zeggen, kijk en geniet.
Wel even tijd voor uittrekken, duurt 25 minuten; maar dan heb je ook wat!

Paul McCartney Karaoke>>>

(De video is niet ondertiteld. Als je de Engelse taal niet machtig bent zul je niet alles kunnen volgen, maar ik kan je aanraden het filmpje toch te bekijken. Ook zonder alles wat gezegd wordt te begrijpen is het de moeite meer dan waard.)