Deze week hoefde ik drie dagen niet te koken voor het avondeten: wat een ongekende luxe!
Op maandag heeft Frea gekookt: Shepherds Pie. Het is een eeuwenoud Engels recept, op internet vind je honderden variaties. Van oorsprong werd het gemaakt met restjes vlees en aardappel. Traditioneel wordt lamsgehakt gebruikt. In plaats daarvan is rundergehakt heel goed te gebruiken, al heet het gerecht dan officieel Cottage Pie. Frea’s variatie heette vast weer anders, want daar zat helemaal geen gehakt in. Want vegetarisch. En heel lekker!

Woensdag werd de buurvrouw 65 en ze vierde dat met een etentje in Wereldrestaurant Breed in Leek. Supergezelig was het. Ik liet een stukje zalm bakken en nam daarbij aardappelgratin met witlofrolletjes met ham en kaas en bij een knoflook-speklapje nam ik bami met foe yong hai en loempiaatjes. Wat een verwennerij.

Donderdag zaten we met onze vriendengroep bij ‘de Muzikant‘ in Assen.
Een ‘anders dan anders restaurant’. Het all-in concept omvat een 2 of 3 gangen menu inclusief bier, fris en wijn voor een vaste prijs. Het hele restaurant is behangen met oude LP’s en platenhoezen. Ook de menukaart, in de vorm van een een LP of een single krijg je in oude platenhoes en de menu’s zijn vernoemd naar artiesten of groepen.
Samen met Sinet bestelde ik het voorgerecht ‘Village People’ voor twee personen: een plankje met verschillende kleine voorgerechtjes o.a. een kopje mosterdsoep. Als hoofdgerecht had ik ‘Shocking Blue’: een cordon bleu, maar net een beetje anders.

Alleen al het bekijken van de namen en de gerechten met daarbij de uitleg was al leuk.
Paul Mc Cartney en John Lennon waren vegetarische gerechten bijvoorbeeld.
Pink Floyd was zalm van de gril.
Meer ga ik niet verklappen, het is gewoon leuk om daar zelf eens naar toe te gaan en je te laten verwennen. Want dat doen ze daar.
Johan en ik bestelden allebei als nagerecht een koffie-speciaal. Kop koffie, huisgemaakt slagroomsoesje, toef echte slagroom en een klein glaasje amaretto.
Prima eten, vertrouwd en dierbaar gezelschap: we vierden het leven.

Vanavond kook ik weer zelf: bloemkool met aardappels.
Ook lekker…..