Vorige week kreeg van mijn schoonzus een hele stapel Linda’s.
Haar zus is op dat blad geabonneerd en als ik ze krijg hebben volgens mij al meerdere vrouwen het gelezen. Saskia Noort schrijft iedere maand een column in de Linda en deze keer was ik het in grote lijnen met haar eens. Dat we in onze maatschappij een beetje doorslaan met al die gezondheidshypes. Dat je lijf nooit kan voldoen aan de door de media opgelegde schoonheidsidealen. De essentie was: mensen, doe normaal, eet, sport, werk, drink, slaap en geniet. En hou vooral op met het veroordelen van anderen: te dun, te dik, te ongezond.

Volgende maand word ik 58 en ook mijn lichaam komt niet in de buurt van het ideale plaatje. Dat was trouwens 40 jaar geleden ook al zo, een schoonheid ben ik nooit geweest.
Al een aantal jaren zit ik in de overgang, maar omdat ik dat (net als het huishouden) geen boeiend onderwerp vind, gaat het daar op mijn dagelijkse blog eigenlijk nooit over.
Yoga, zwemmen, fietsen, wandelen: ik doe mijn best. We eten zoveel mogelijk uit de schijf van vijf en we proberen drie dagen per week vegetarisch te eten, maar we lusten ook wel eens een puntzak frites of een pizza en drinken graag samen een glas wijn. Aan mijn lijf zijn de 58 jaren af te zien. Het heeft drie dochters gedragen, heeft een aantal infarcten doorstaan en wordt sinds maart ontsierd door een levensgroot litteken op mijn borstkas.

Maar het lijf doet het nog steeds en hoe. Helemaal uitgerevalideerd ben ik nog niet, maar ik kan weer bijna alles aan. En dat het er allemaal niet meer zo flitsend uitziet: het zij zo.
In die bewuste Linda was het voorwoord, zoals iedere maand, van Linda herself. Ook al 50+. Zij stond bloot op de cover, maar wel zo dat ze er zelf ook tevreden over was, lees: met veel lakens en kussens…….. een ouder lijf verdient barmhartigheid en diffuus licht.
Zij noemde in dit verband het lied van Jenny Arean: “Dit is mijn lijf!”. Ze zong het in ‘het Spaanse Schaep, de tekst is geschreven op de melodie van “This is my life” van Shirley Bassey.

Wat een mooi lied en wat herkenbaar. Hierbij een link naar een video >>> waarin Jenny het zingt in de serie. Let vooral ook op die prachtige vrouwen met dito badmutsen die in het zwembad voor haar synchroon zwemmen.
Benieuwd naar de tekst? Lees het mee: hierbij een link Dit is mijn lijf – Jenny Arean  naar een PDF met de liedtekst.