Voor mensen die ’s avonds om 19.00 uur benieuwd zijn naar het blog van de dag komt dit verhaal iets te laat. Het was namelijk vandaag té mooi weer.
Op de fiets ging ik naar het yogaclubje in Roderesch en Gerard kwam me daar ophalen voor een fietstocht richting Lieveren. We wilden gaan kijken naar de stuw die is gebouwd in het Oostvoortse diep tussen Lieveren en Donderen aan de Nijlandseweg.
We begrepen er niks van. Er stonden geen bordjes, we zagen alleen maar een nieuw uitgegraven ‘meanderend’ diepje. Eenmaal thuis zocht ik op internet of ik daarover iets kon vinden en waarrempel: ik vond een item van RTV Drenthe waarin het allemaal wordt uitgelegd. Hierbij een link naar die pagina met tekst én een verhelderend filmpje >>>.

We fietsten terug naar Lieveren en gingen op zoek naar de nieuwe visstrappen achter het Sterrebos, daarover lazen we de afgelopen week in de regionale pers.
(zie Nieuwe vistrap Sterrebos officieel geopend>>>).
Het zag er allemaal heel anders uit! (klik op de foto voor een vergroting) Het riviertje was omgeleid; vroeger bruiste het over de trappen onder het bruggetje door, nu bruist er niets meer. Het water kabbelde vandaag rustig door de nieuw gegraven bedding. Misschien is dat wel anders als er veel regen is gevallen, het is nu natuurlijk al twee weken droog geweest. Naast die nieuwe bedding stonden prachtige bloemen te geuren in de najaarszon. Een mevrouw die daar op een bankje zat vertelde dat dat ingezaaid was met een speciaal bloemzaadmengsel uit Exloo.

Na het fietsen gingen we heerlijk achter het huis in het zonnetje zitten. Kopje thee, Linda, even het hoofd achterover, tukkie doen met de zon in het gezicht.
Toen moesten we ook nog even een potje tafeltennissen.
Het was gewoon té mooi weer.
We hebben er tot de laatste zonnestralen van genoten; toen de zon achter ons dak verdween ging ik koken.