Vrienden uit Haren nodigden ons uit of wij een keer kwamen eten. “Dan kunnen we gelijk dat spel eens gaan doen!” ‘Dat spel’ is Sint Petersburg, een spel waarbij je arbeiders koopt,  gebouwen en edellieden.  Je bouwt als het ware met elkaar de stad Sint Petersburg; geld en punten kun je verdienen en je raadt het al: diegene die de meeste punten heeft verdiend is de winnaar. Zaterdagavond ging het dan eindelijk gebeuren.

Ietwat onnozel begin je dan aan zo’n spel,  omdat je niet precies weet hoe het werkt.  Na twee rondes kreeg ik al door dat ik niet goed geïnvesteerd had,  iets wat je daarna eigenlijk niet meer goed kunt maken. Met weinig arbeiders verdien je namelijk weinig roebels en met weinig roebels kun je geen gebouwen en edellieden kopen. Net als in de echte wereld eigenlijk…..  niet verwonderlijk dus dat ik vierde werd en Gerard derde.

Maar dat is natuurlijk helemaal niet belangrijk. We hebben het spel leren kennen en ik overweeg om het te vragen voor mijn verjaardag, zodat we het bij ons thuis ook kunnen spelen.  Dan nodigen we het Harense stel uit voor een maaltijd én revanche; dat doen we natuurlijk niet voordat we met z’n tweeën flink geoefend  hebben   

Wat een ontspannen avond hadden we. Bijpraten met een drankje en wat knabbels,  een heerlijke vegetarische maaltijd en uitgebreid de tijd nemen om een spel uit te leggen en te spelen; dit alles zonder beeldschermen waar we tegenwoordig bijna niet meer zonder lijken te kunnen.
Het blijkt goed te kunnen.
Even off-line, een aanrader!