Vanaf donderdag geniet ik al van een ruime week herfstvakantie. Anders heb ik nooit genoeg verlof om zoveel dagen vrij te nemen (ik wil rondom kerst namelijk ook altijd graag twee weken vrij), maar tijdens de zomervakantie in Berlijn deze zomer zat ik nog in de ziektewet na de hartoperatie. Dus die dagen hoefde ik niet op te nemen; maar dat was een meevaller!
Dus nu herfstvakantie. Tot en met maandag 29 oktober maar liefst.

“Waar ga je heen?” vroeg een collega toen ik zei dat ik pas over anderhalve week terugkwam op het werk.
Nergens heen.
Deze vakantie ga ik leuke dingen doen met mezelf.
Kleren kopen in Groningen bijvoorbeeld.
Vanmorgen nam ik de bus vanaf het busstation in Roden en stapte 30 minuten later uit op het Zuiderdiep.

Mijn rug is nog steeds niet helemaal in orde, dus het ging me allemaal niet heel gemakkelijk af; ik loop nog wat houterig en kleren aan en uit trekken moet met beleid en rustig aan.
In een pashokje in een damesmodezaak wilde ik drie broeken, een blouse en een jasje  aanpassen.
Met beleid. Maar ook dan is het nog gewurm&gedoe.
Broek aan broek uit, nog een keer broek aan broek uit en nog een keer, bloesje aan en uit, jasje aan en uit, kortom: ‘zwait veur de kop’.
Toen ik er uit was wat ik wilde kopen en uiteindelijk mijn eigen kleren en schoenen weer aan had  moest ik even op de poef zitten die in het pashokje stond.
Haai jong, eem zitten.

Ik keek omhoog en zag de tekst: ‘Momentje voor jezelf’……’
Daar heb ik nou heel andere associaties bij!
Toen ik later in een schoenenwinkel ook nog nieuwe schoenen had gevonden was het tijd voor een  echt momentje voor mezelf.
In een hippe koffietent op de Grote Markt zat ik even later op een barkruk  met een vers krantje en zachte, lichte jazz-muziek op de achtergrond; een vriendelijke Chinese ober vroeg: “Madam. Did you order a cappuccino? Enjoy!”

O man, wat enjoyde ik mijn cappuccino en het krantje; momentje voor mezelf!