een alternatief voor 'de waan van de dag'

10 november: ‘onze’ Huub.

Woensdagavond zapte ik rond 23.00 uur nog even langs de zenders. Wie zitten er bij Pauw?  En wie bij Umberto, oh nee, Twan?
Meestal kan ik heel snel. Omhooggevallen zangers, Peter R. de Vries, veel te grof gebekte cabaretiers,  bekende Nederlanders die een boek hebben geschreven: ZAP!

Die avond zag ik Huub Oosterhuis zitten bij RTL-Late Night met naast hem zijn dochter Trijntje. Wat prachtig was het. Wat een verrassend onderwerp voor RTL-begrippen. Zeg je Huub Oosterhuis dan zeg je kerkmuziek (en wat heb ik in mijn leven al veel van hem gezongen) en daar ging het dus ook over.  We zagen hoe respectvol vader en dochter met elkaar omgingen; het bracht me in tranen op de late avond.

En meer wou ik er ook maar niet over zeggen. Kijk zelf naar dit pareltje waar ik per ongeluk op terecht kwam: hierbij een link naar dat gedeelte uit de uitzending >>>.
Het lied ‘Laat ze blijven’ (met de zin: ‘God en bijna iedereen staan aan hun kant’) zong Trijntje aan het eind van de uitzending, hierbij een link naar een uitvoering op You Tube >>>
Wat fijn dat ‘onze’ Huub zo’n prachtig podium kreeg ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag.
Hij heeft het verdiend.

Vorige

9 november: La langue

Volgende

11 november: Liedjes.

  1. Nel en Roel Snippe

    Wij zijn vrijdagavond naar caree geweest.
    Het was hartverwarmend en ontroerend!
    Wat een prachtige avond,,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén