Bathroom Scenario, het koor waar Jon en Carlijn bij zingen, ging gisteren optreden op de Victorian Christmas Fayre bij de Oranjerie in Zeijen.
Het hele koor was gekleed in Dickens stijl.
Jon stond gistermorgen al te glimmen bij het ontbijt met z’n ‘top-hat’.
Om kwart over tien zetten we Jon af bij de ingang van de markt en wij gingen nog even naar de dorpskroeg in Zeijen, Hingstman, voor een kop koffie.

Op het moment dat het koor begon te zingen stonden Gerard, Frea en ik, precies op tijd terug van de koffie, onder een druipend afdak te luisteren naar het kerstrepertoire. We hebben er van genoten.
Het mooist vond ik hun uitvoering van ‘Mary, did you know’.
Onderaan dit blog vind je een link naar een filmpje dat ik heb gemaakt, daar kun je een fragment van dat lied beluisteren.

Carlijn en Jon in Dickens-stijl

Mensen, wat een sfeervolle, stijlvolle en gezellige kerstfair.
En het aller, allerfijnste: geen schetterende en tetterende kerstmuziek uit veel te hard afstelde luidsprekers! Wat was er veel te zien; we hebben onze ogen uitgekeken.
Broccante, kerstversiering, lantarens, kerst-woondecoratie, sieraden, lekkernijen, te veel om op te noemen, Het voert te ver om het allemaal te omschrijven, ik zou zeggen: kijk zelf naar de sfeerbeelden op de website van de Orangerie, hierbij een link >>> naar de pagina over de kerstmarkt.

Er liep een verhalen vertelster rond met een ezelhandpop, die ging ons iets vertellen over ‘dos en dezel’ volgens Frea, maar die hebben we gemist. Wij waren te druk met Bathroom Scenario. Wij waren namelijk van de applauscommissie en klapten enthousiast na ieder liedje. Beetje jammer: om de hoek, een tent verder,  stond een draaiorgeltje. Op zich leuk natuurlijk, twee Victoriaanse orgeldraaiers erbij, niks mis mee, maar samen met het koor was het niet zo’n goede combi; een beetje ‘grape-goat’ zeg maar. (Huh? Grape-goat? Zie blog van gisteren).

Tussen de middag namen we een kom snert met rookworst en we kochten kleine hartige taartjes. Niks Victoriaans aan, maar wel heel lekker.
Wij zijn natuurlijk bevooroordeeld, maar het koor was het leukste onderdeel van de dag.
Twee keer een half uur hebben we de kou getrotseerd en geluisterd naar hun prachtige kerstmuziek. We three kings, Midden in de winternacht, Swinging around the christmas tree, Entre le boeuf et d’ane, Gaudete: een mooie, afwisselende mix van diverse soorten kerstmuziek in verschillende talen; en alles a-capella.
Wil je het koor ook graag kerstliederen horen zingen?
Zondagmiddag 16 december geven ze een kerstconcert om 13.30 uur in Groningen, hierbij een link >>> naar meer informatie hierover op hun site.

Hieronder het beloofde filmpje.
Let vooral op Jon, hij doet bij het lied Mary did you know de beat-box.
Beetje jammer: het filmpje wordt afgespeeld terwijl het een kwartslag is gedraaid en ik krijg dat ook niet anders.
Dus, of je draait je computerscherm 90 graden, of je kijkt anderhalve minuut met een verkrampte nek…..