In december kreeg ik een bon voor een workshop die ik had gegeven; altijd leuk!
Deze bon mocht ik besteden bij de Wereldwinkel.
Op ‘Dit is Roden.nl’ had ik gezien dat er een grote opruiming gaande was in de Wereldwinkel onder de naam ‘De bezem erdoor!’ en ja hoor: toen ik zaterdagmiddag aankwam stond de bezem al bij het reclamebord dat voor de deur staat.

Daar stond ik dan. Een mooi bedrag te besteden aan cadeautjes voor mezelf.
Rondlopend in de winkel bekeek ik van alles. Aan mijn arm hing ik alvast een mooie tas. Er waren sfeerlichtjes in verschillende kleuren, beelden, doosjes, mandjes, sieraden, schalen, vazen, tasjes, te veel om op te noemen. En toen sloeg de twijfel toe.
Want wat moet je dan kopen? Keuzestress!

Nou blijf ik daar nooit te lang in hangen, want dat vind ik zonde van de tijd.
Uiteindelijk nam ik drie dingen mee: een sfeerlichtje, een beeldje dat symbool staat voor gezin/familie en een portemonnee. De tas die ik het eerst had gepakt hing ik weer terug.

Het sfeerlichtje is gemaakt van capiz. Dat is een zeeschelp, ook wel pareloester genoemd. Het lichtje is gemaakt in op de Filipijnen.  Meer weten? Hierbij een link naar meer informatie >>> over deze lichtjes/schelpen op de website van de Wereldwinkel in Delft.
Het sfeerlichtje stelt een lotusbloem voor. De achterliggende gedachte hierbij is: de lotusbloem is een waterplant die zich nestelt in de modder onder water en van daaruit krachtig naar het licht groeit. Hij wortelt in een moerasachtige bodem, maar zonder dat de bladeren en bloemen er ooit modderig uitzien.  Het zelfreinigende vermogen van de bladeren wordt wel het lotus-effect genoemd. Dit is de reden waarom de lotusbloem symbool staat voor zuiverheid.

Het lichtje staat inmiddels op onze salontafel, midden in een krans van gedroogd herfstmateriaal.

Het beeldje dat ik zaterdagmiddag ook kocht krijgt een eigen blog.
Binnenkort in dit theater.