Meestal bepaal ik wat we eten, dus eten we nooit rode kool.
En tuinbonen ook niet.
Toen ik donderdag boodschappen ging doen vroeg ik Gerard: “Heb jij nog wensen voor het eten morgen?” Ja, die had hij wel. “Iets met vis? En broccoli?”
Daar mag ik dan zelf iets omheen bedenken.
In mijn map met bewaarde recepten vond ik een oud, getypt A4-tje met een recept voor een ovenschotel met vis en broccoli. Met een topping van Parmezaanse kaas.

Ingrediënten (voor 2 personen):
500 gram broccoli
500 gram aardappelen
200 gram witte vis (ik had pangasiusfilet)
1 bekertje crème fraîche
2 eetlepels grove mosterd
150 gram geraspte Parmezaanse kaas

– Aardappels schillen, met een beetje zout niet helemaal gaar koken, af laten koelen, in schijfjes snijden.
– Roosjes broccoli met een beetje zout 10 minuten koken en afgieten.
– Vis kruiden met viskruiden en aan weerzijden aanbakken (ook 10 minuten).

– ovenschoteltje met olie invetten, oven voorverwarmen op 200 graden.
– Broccoli over de bodem verdelen.
– Vis op de broccoli leggen.
– sausje maken van de crème fraîche en de mosterd en over de broccoli/vis uitsmeren.
– nu dakpansgewijs met de aardappelschijfjes de laatste laag vormen.
– aardappels bestrooien met de geraspte Parmezaanse kaas.
– 25 minuten in de oven.

Grote yum.
Eet smakelijk!