Pannekoeken.
Broodje vissticks.
Pizza.
Macaroni met smac en ui.
Soep met brood.
Zomaar een paar dingen die bij ons vallen in de categorie ‘weekend-eten’: gemakkelijk om klaar te maken en niet te zwaar.
Vorige week zaterdag maakte ik een éénpansgerecht uit de Jumbofolder “Koken op de camping” van een aantal jaren geleden: geroerbakte aardappelschijfjes met champignons, ui en ei.
Nodig voor 2 personen:
– 2 grote uien
– bakje champignons
– 450 gram aardappels
– beetje peterselie
– 2 eieren
Aardappels niet helemaal gaar koken, af laten koelen en in schijfjes snijden.
Uien en champignons bakken, ongeveer 5 minuten.
Aardappelschijfjes toevoegen en in 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
Zet nu de warmtebron heel laag.
Breek de eieren op de aardappelmassa, leg een grote deksel op de pan en laat de eieren in 6 minuten langzaam stollen. Tot slot over het geheel een beetje peterselie strooien.
NB: in het recept bak je de uien/champignons en aardappels in dezelfde pan, ik heb de aardappels in een aparte pan gebakken. Dan worden ze net even knapperiger.
Is het even een twee-pansgerecht. So what.
Na het apart bakken doe je dan alles weer in één pan en breek je de eieren er op.
Wim Bouter
Op de eieren dan nog wat pittige gemalen parmesaanse kaas strooien!