Donderdagmorgen 14 februari.
Het is mijn vrije dag en ik slaap uit tot 09.00 uur.
Dan zet ik mijn telefoon op de Radio 5-app want: week van de jaren ’60.
Nog niks van gehoord? Morgen (vrijdag 15) wordt de ‘Toplijst van ’60’ uitgezonden van 07.00 – 20.00 uur.

Nog even soezen bij ‘Hey Joe’ van Jimmy Hendrix.
Yoga/pilates met “Now or never’ van Elvis Presley.
Onder de douche met ‘La Mama’ van Charles Aznavour.
Ontbijt met ‘de Noordzee’ van  Boudewijn de Groot.
Achter m’n toetsenbord werk ik m’n mail weg en schrijf wat teksten voor toekomstige blogs. Tijdens m’n eerste kopje koffie komen Nina en Frederik voorbij met ‘Listen to the ocean’ en Ria Valk met ‘Als ik de golven aan het strand zie..’
Bij de tweede koffie hoor ik ‘What the world needs now is love’>>> van Jackie Deshannon.
Dat doet me denken aan die versie van dit lied met geluidsfragmenten van de moord op John F. Kennedy en en Robbert F. Kennedy. Waar ik zo om moest huilen. Met dat kleine kindje aan wie vragen worden gesteld over wat rassenscheiding is. En haat.
Hij weet het niet….”I don’t know what hatred is….”.

Zou die uitvoering ergens te vinden zijn? Ik ging op zoek en kwam terecht bij de discjockey Tom Clay. Dit staat er over hem en dat bewuste lied op Wikipedia.
Clay wordt het meest beroemd door zijn single uit 1970 op Motown’s MoWest-label “What the World needs now is love” / “Abraham, Martin and John”, een compilatie van clips uit de twee populaire platen mét interviews en toespraken van Jack en Bobby Kennedy en Martin Luther King die tolerantie en burgerrechten benadrukken. Het verkocht meer dan een miljoen exemplaren en kreeg een gouden schijf.

Op YouTube vond ik de video van dit nummer.
En moest weer huilen.
Die toespraken van de Kennedy’s en die beelden van de moord op de twee broers had ik in de weken hiervoor nog voorbij zien komen in de documentaire-serie ‘The Kennedy’s, een Amerikaanse dynastie’. Klik hier What the world needs now….>>> voor de ontroerende versie van Clay.

What the world needs now, is love, sweet love.
Nog steeds eigenlijk.
En niet alleen op Valentijnsdag.