‘Iedere week iets anders’ vind ik één van de leukste aspecten van de wekelijkse FysiYoLates in Roderesch. Grote ballen,  kaatseballen,  linten, balansborden, stokken: we doen op de vrijdagen heel veel verschillende oefeningen en gebruiken daarbij heel veel verschillende spieren.  Gistermiddag lagen er vier matjes achter elkaar; het was de bedoeling dat we daar overheen rolden, van je rug op je buik en dan weer doorrollen naar je buik.  Een keer of 6 draaien. Op zich goed te doen,  maar na zoveel keer omdraaien lag ik dizzy op de mat met zwarte vlekken voor de ogen. “Dan is je evenwichtsorgaan in de war,  dat ben je nu aan het trainen.” vond Trijntje. Training tussen de oren als het ware.

De matjes bleven nog even liggen, ze vormden een soort parcours dat we op verschillende manieren moesten afleggen.  Kruipen was nog het meest eenvoudig; we moesten namelijk ook ‘tijgeren’. Eerst zonder maar later met een hoogtestokje waar we onderdoor moesten, dan mag je dus niet met de kont omhoog.. . . de mannengroep voor ons had Trijntje verteld dat ze in het leger hadden geleerd dat je dan moest denken dat de vijand met een mitrailleur in de verte stond en dat je dus ‘je kop en kont down’ moest houden.
Zie je het voor je? 8 dames tijgerend op het matjes-parcours en Trijntje met een denkbeeldig geweer in haar handen?

We hebben het alle 8 overleefd; maar wat kostte het een moeite.
Het is een schrale troost dat je met deze oefeningen spiergebieden activeert die weinig tot nooit worden gebruikt, dus eigenlijk ben je goed bezig.
Toen ik op de fiets terug zat voelde ik die spiergebieden al.

Wat heerlijk was dat fietsen trouwens; voorjaar was het!
Thuis zag ik bij ons in de tuin een paar eenzame lila krookjes staan die, omringd door dood blad,  hun eigen lente-feestje vierden. Ze hadden hun blaadjes helemaal opengevouwen en stonden te roepen ‘BLAAI! BLAAI! ZON! ZON!’
Zo is het mensen.
Blij, blij, zon, zon!
Ik neem een voorbeeld aan de krookjes en ga genieten  van het vleugje voorjaar dit weekend. Die spiergebieden passen zich maar een beetje aan.

Meer lezen over de avonturen bij Trijntje?
Hierbij een link naar het vorige blog over FysiYoLates >>>
Onderaan dat blog staat weer een link naar voorgaand verslag.