De waarde van de dag kan zoiets simpels zijn.
Gisteren was dat een oer-Groningse en super-lekkere eierbal.
Aaierbaal in het Gronings.

Het was voor mij een drukke week met werk, verjaardag, crematieplechtigheid en huishoudelijk gedoe.
Gisteravond at Gerard niet thuis en een dochter wilde graag ’thuis mee-eten’.
Maar ik had geen zin in koken: het was wel even klaar.
Samen togen we naar de snackbar en bestelden allebei een patat mét en een eierbal.
Die was weer helemaal in beeld nadat we een kwart eierbal hadden geproefd tijdens de voorstelling ‘De wijk de wereld’ (zie 16 juni >>>).

Voor mensen die niet weten wat een eierbal is: hierbij een link naar de website ‘Levend Erfgoed Groningen’ >>> waar alle ‘ins en outs’ van deze snack te vinden zijn.
Zelfs het recept om er zelf één te maken.

Gaan we niet doen.
Voor een eierbal gaan we af en toe naar een cafétaria; soms heb je gewoon geen zin in koken.

Op “Grunn’n TV’ vond ik de Groningse versie van de Zweedse kok uit de Muppetshow.
Druk in de weer voor een eierbal.
Klik hier >>> voor die video.
….’Pannetje nait neudig, ik gao ze koken, nait bakken’.