Soms hoor ik een flard van iets van vroeger en dan heb ik ineens mijn hoofd vol herinneringen. Vorige week liet Jeroen van Inkel een klein stukje horen uit Paulus de Boskabouter. Het begon met het liedje “Zééég kennen jullie Paulus al, Paulus de Boskabouter…!”
Paulus maakt een wandelingetje door het bos, roept dat het zo’n mooie dag is en Eucalypta hoor ik op de achtergrond zeggen; “Paulussie! ‘k Zajepakke!

Mijn leeftijd zal hooguit 7 of 8 geweest zijn, maar ik vond het spannend!
Die heks! Daar droomde ik altijd van. Dat heksen achter me aan zaten op bezemstelen.
Ik durfde soms niet te gaan slapen omdat die heksen dan misschien weer kwamen.
In alle verhalen en sprookjes kwamen ze voor: je had madam Mik Mak en Zwarte Magica in de Donald Duck, de heks van Hans en Grietje, de boze tovenaar Gargamel van de Smurfen, een boze tovenaar in mijn Pinkeltje-boek en de aardbeienfee uit mijn ‘Kleutervertellingen-boek’ die een heks bleek te zijn.

Supereng.
Maar ook superspannend.
Heksen zijn niet echt; dat weet je op die leeftijd al wel, maar je kinderbrein ‘ziet en denkt’ anders.
Heksen bestonden dan wel niet, maar achter bij ons in de straat woonde een oude vrouw die mij eens uit haar tuin had weggestuurd omdat ik me daar tijdens het verstoppertje spelen had verstopt achter een struik. Die dacht dat ik daar zat te poepen.
In mijn heksen-dromen kwam zij ook altijd voor, al dan niet op een bezemsteel.

Eén zo’n fragment uit Paulus de Boskabouter en de heksen-beelden uit mijn kindertijd spoken weer door mijn hoofd.
Hierbij een link naar één aflevering >>> waarin Eucalypta ook voorkomt.
Je snapt gewoon niet dat ik daar als kind ademloos naar zat te kijken!
Als je goed luistert hoor je de stemmen van de Fabeltjeskrant-dieren erdoor heen….

Met de heksen en mij is het trouwens helemaal goed gekomen.
Eén vriendinnetje uit mijn jeugd is zelfs een heks.
Benieuwd? Lees dan het blog ‘Foeksia en Halloween’ >>> uit oktober 2015.
Het is zelfs zover gekomen dat mijn dochter zich af en toe als heks manifesteert.
Maar daar droom ik gelukkig niet over.
Meer weten over deze verschijning?
Klik dan hier >>>.