Als er bezoek komt neemt men vaak iets mee: een bloemetje, of een tijdschrift, of chocola.
Voor Pinksteren kwam Renny langs voor een kop koffie: Gerard en zij zitten samen in de kerkenraad en wij kennen elkaar al heel lang, omdat zij de kleuterjuf was van Frea en Harriët. Zij nam iets heel anders mee: een zelfgebakken courgette-cake.
Maar dat kwam goed uit: in dat pinksterweekend zouden de kinderen langs komen.

We hebben gesmuld van de courgette-cake.
Ik vergat een foto te maken van de hele cake, maar van een stukje daarvan heb ik wel afbeeldingen, zie links en rechts van dit blog. Het was een ronde cake van ongeveer 8 cm hoog met een heerlijke witte topping.
Naderhand vroeg ik om het recept, dat kreeg ik per kerende post.

COURGETTECAKE van RENNY

Ingrediënten:
* 2 eieren
* 125 ml (zonnebloem)olie
250 ml (riet)suiker = 240 gram
250 ml met schil geraspte courgette.
( ik doe er vaak meer in, bijvoorbeeld  een (kleine) courgette in z’n geheel.)
500 ml bloem = 300 gram
5 ml bakpoeder = 3 flinke theelepels (baking soda kan ook)
5 ml kaneel of meer, afhankelijk van eigen voorkeur
2 ml zout
5 ml vanillesuiker
rozijnen en gehakte walnoten

Klop de eieren tot ze schuimen, doe de courgette erbij en roer de vanille er door.
Doe de overgebleven droge ingrediënten in een aparte kom, goed roeren en bij het courgettemengsel voegen.
Tenslotte de olie toevoegen en flink doorroeren.
Doe in een ingevette vorm (broodvorm, appeltaartvorm of cakevorm).
50-60 minuten bakken in een oven van 180 graden.
met een prikker checken of hij gaar is.

Het is een Amerikaans recept, vandaar de ml.

Voor de topping:
* 25 gram gesmolten roomboter
* 100 gram mon chou
* 100 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
 Alles mixen en over de cake verdelen.

Ook namens Renny: eet smakelijk!