Altijd fijn als mensen meedenken.
Omdat ik aangaf dat ik misschien niet iedere dag een blog zou kunnen schrijven reageerde Dea Smith via de mail: “Als je niets te schrijven hebt Ada , wil ik als gastschrijver wel reclame maken voor zandverhalen. Het is iets dat bij jullie past.”
Nou Dea, graag zelfs, bedankt voor je originele inbreng.

Ze stelt zichzelf even aan de lezers voor:
Dea Smith, gehuwd met Gerard Smith, woonachtig in Roden.
We hebben 3 kinderen, waarvan 2 uitwonend en 1 nog thuiswonend.
Beroep: docent biologie.
Hobby’s; bloemschikken, lezen, wandelen en natuur.
Gerard en Ada ken ik allereerst via de basisschool “de Haven” van de kinderen.
Mathijs , onze oudste zat bij Carlijn in de klas.
Daarna(ast) via het kinderkoor en allerlei activiteiten in de kerk.

Zandverhalen

In de vakantie stuitte ik op internet toevallig op “zandverhalen”. Omdat ik door de berichten erg nieuwsgierig was geworden hebben we deze zandsculpturen in 3 grote loodsen in Elburg bezocht.
Zandverhalen zijn geen gewone zandsculpturen, er worden namelijk Bijbelverhalen verbeeld met een link naar het heden. Actuele vraagstukken over vluchtelingen en de verschillen tussen verschillende culturen komen aan bod. Het is daarom geen goedkoop vermaak. De verschillende tekst borden roepen op tot nadenken. Verder komt het ontstaan van het Christendom en de kerkgeschiedenis aan bod. Er wordt geen partij gekozen, maar laat de verschillende kerken in zijn waarde.

Zandsculpturen is gemaakt door 25 top-zandkunstenaars uit de hele wereld. Wat verder uniek is dat er een combinatie is gemaakt met zand en prachtige voorwerpen uit de hele wereld. Oude sluisdeuren, deuren uit verschillende culturen, grillig hout, prachtige vazen en oude botters: alles is op een geweldige manier geïntegreerd in het geheel.

Wij hebben ongeveer 2 uur door zandsculpturen gedwaald. We vielen van de ene verwondering in de andere. De figuren zijn prachtig. De thema’s bijzonder goed uitgebeeld. De paden zijn breed, zodat de tentoonstelling ook heel goed met een rolstoel te bezoeken is. Na deze 2 uur was ons hoofd vol, maar we hebben er geen genoeg van gekregen en gaan zeker nog eens om weer nieuwe dingen te ontdekken.

Zandverhalen is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 en kun je vinden in de Haven van Elburg. Ticketprijzen €16,50

Meer weten?
Hierbij een link naar de website van ‘Zandverhalen’>>> en naar een artikel over dit onderwerp op de website van de Raad van Kerken >>>.

Klik op de foto’s (gemaakt door echtgenoot Gerard)  voor een vergroting.