een alternatief voor 'de waan van de dag'

29 augustus: Gronings ontzet(tend).

Gronings Ontzet-tend lekker

Gisteren was het Gronings Ontzet. Daar krijgen wij in Roden eigenlijk niks van mee, maar af en toe raakt ons leven een klein stukje van het feest.
Afgelopen weekend had ik bedacht dat ik wel even toe was aan iets leuks in deze pittige tijden, dus ik sprak met dochters en aanhang een terrasje af in Groningen. Zij zouden het regelen, in eerste instantie zou het bij de Drie Gezusters.
“Nee man, het is kermis op de Grote Markt; woensdag Gronings Ontzet! Je wilt toch niet in die herrie zitten?” reageerde iemand. O ja, was ook zo.
Dus we streken neer bij café De Sigaar aan het Hoge der A.
Het behoeft vast geen nadere uitleg dat ik heb genoten van ‘dit leuks’.

Verder kregen we gisteren bij Lentis een grote doos kleine gebakjes van de baas (zie foto boven) omdat het feest was in de stad. Gronings ontzettend lekker gebak.
YUM! Dat lust een Drent ook wel!

Voor mij stond de 28e augustus in het teken van afscheid nemen; gisteren was mijn laatste werkdag in het Heymanscentrum. Gistermorgen hadden we met de hele gang gezamenlijk koffiedrinken op onze kamer en kreeg ik een prachtige bos bloemen van mijn collega’s.
Tussen de middag hebben we nog samen gegeten en daarna ben ik begonnen met het ontmantelen van mijn bureau: alle handige briefjes en stickers eraf, eigen kopje in de tas, verlengsnoer van thuis (voor de kerstboom op het werk) weer meegenomen en het USB-stickie mee.

Afscheid nemen: ik ben er niet zo goed in.
Gronings ontzettend vervelend.
Maar ik wil niet te lang blijven hangen in deze sfeer: ik ben niet boventallig verklaard en ik ga iets maken van mijn nieuwe job in Winschoten en Zuidlaren.
Daar ga ik Drents ontzettend mijn best voor doen.

Meer weten over het Gronings ontzet? Klik hier >>>> voor meer informatie.

Bloemen van de collega’s

Vorige

28 augustus: Een rosarium.

Volgende

30 augustus: Populair papier.

  1. Sinet

    Heel veel succes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén