De video-recorder die we dit voorjaar aanschaften heeft ons al veel plezier opgeleverd.
Aan het begin van deze zomer keken we met de dochters een video die we hadden opgenomen in 2003. Frea was toen 17, Harriet 14 en Carlijn 9. Die zomervakantie brachten we door op een camping in Hameln aan de Weser.

‘Hameln’ staat in ons gezinsgeheugen gegrift als een fantastische vakantie,
We hadden heel mooi weer, het was een interessante oude stad, we konden kanoën op de Weser en, last but not least: op woensdag werd op het stadsplein de theater-musical ‘Rats’ opgevoerd.
Twee keer stonden we met elkaar op het bomvolle plein te genieten van het spektakel.
Hameln is natuurlijk bekend van het sprookje ‘de Rattenvanger van Hamelen’ en dat
verhaal werd in de musical verteld. De afbeelding van de Rattenvanger hiernaast heb ik gefotografeerd uit het oude sprookjesboek uit mijn kindertijd. Een blog over dit boek met mooie afbeeldingen van Rie Cramer zit in de pijpleiding: binnenkort in dit theater.

Alle herinneringen aan de gezinsvakantie uit 2003 kwamen weer boven bij het afspelen van de video. We hadden destijds een CD gekocht van ‘Rats’ die we in de auto draaiden, dus de liedjes zongen we zo weer mee.
We zochten even op internet; zou die musical nog draaien?
Ja man! Dit jaar voor de 20e keer.
Hierbij een link naar de website ‘Rattenfanger Musical’>>>met meer informatie.

Volg het rattenspoor……

We deden destijds een stadswandeling met de kinderen, die was aangegeven met witte, geverfde ratjes op het wegdek. Je kon zo het spoor van de ratten door de oude hanzestad volgen. 
Wat ik me daar nog van herinner was het ‘Rattenfängerhaus’, waar in de gevel een opschrift uit 1284 te vinden was dat de legende van de Rattenvanger beschreef.

Meer weten? Hierbij een link >>> naar een Duitstalige pagina op Wikipedia over het huis en de inscriptie

In 2003 was ik al geïnteresseerd in geschiedenis en ook in 2003 waren onze kinderen dat niet. Ik hoor mijzelf op video jaartallen noemen en inzoomen op mooie geveltjes en daarna zwenkt de camera naar Gerard en de kinderen die landerig even verderop staan te wachten ‘tot mama klaar is’.
Maar ook beelden van terrasjes met ijs, een stadswandeling/speurtocht door de stad aan de hand van het ‘rattenspoor’, gespetter in het zwembad op de camping en dom geouwehoer bij het klaverjassen.

Weet je geen leuke vakantiebestemming?
Ga eens naar Hameln >>>.
In ons gezin verschijnen er lichtjes in de ogen bij het woord alleen al.