Weer een week in de 40-dagen tijd afgesloten.
Deze week stond er op onze vastenkaart:
Week 3 – minder vlees.
Geef 1 euro voor iedere dag dat u geen vlees eet.

Op zondagavond hebben wij altijd even ‘keek op de week’: wat staat er allemaal in de agenda, wat moeten we nog voorbereiden en wat gaan we eten? Aan de hand daarvan maak ik een boodschappenlijstje voor de maandag.
Het bleek minder moeilijk te zijn dan we op voorhand hadden gedacht.
– Maandag aten we spinazie-aardappel-tortilla
– Dinsdag kwamen Frea en Jon eten en maakte ik lasagne zónder gehakt, mét 4 soorten kaas, te weten Mozzarella, Gorgonzola, Parmezaanse kaas en oude Nederlandse kaas.
Lasagne quatro frommagio zeg maar.
– Woensdag stond er broccoli op tafel met aardappels, daar aten we een kaasschnitzel bij.
– Donderdag maakte ik een ovenschoteltje met witlof en boursin: een aardappel-witlof-gratin. 
– Vrijdag is bij ons altijd vis-dag. Toen hadden we geen vlees maar wél vis: zalm uit de oven met gebakken krieltjes en sla.

– Vandaag, zaterdag, had ik een hele drukke dag: alle gordijnen gewassen en alle ramen en vensterbanken gedaan.
Daarom deden we met eten gemakkelijk: twee diepvriespizza’s.
Maar wél zonder vlees!

Wat leverde het op?
€ 10,-  voor in het spaarpotje; we vonden dat we die ene vis-dag niet als vegetarisch mochten aanmerken.
Verder laat zo’n week je nadenken over het eten van vlees.
Tien jaar geleden kon ik me een maaltijd zonder vlees amper voorstellen, nu krijg ik gemakkelijk een vegetarische week voor elkaar.
Sinds twee jaar noemen Gerard en ik onszelf flexitariër.
Dat klinkt als een uitgestorven soort dinosauriër, maar het woord flexitariër betekent: iemand die één of meer dagen per week geen vlees eet.
Minstens twee, soms drie dagen.
Goed te doen.
Ook proberen?
Kijk voor kookinspiratie eens op de vega-pagina van 24-kitchen.