Het is echt courgette tijd!
Kreeg Gerard twee weken geleden nog een courgette van zijn collega, vorig weekend kregen we er twee van onze vrienden in Peize.
Van de ene maakte ik soep voor zondag, de andere ging in een groentetaart.
Daarvoor kreeg ik het recept van Bea er bij:

Dit heb je nodig:
– 2 of 3 blikjes tonijn 
– 2 uien
– 4 tomaten
– 1 courgette
– 6-8 plakjes bladerdeeg
– 2 teentjes knoflook
– 2 el Italiaanse kruiden
(eventueel geraspte Parmezaanse kaas)
– ovenbakplaat en bakpapier.

Dit moet je doen:
– Oven voorverwarmen op 220 graden, bladerdeeg ontdooien, bakplaat met bakpapier bekleden en daarop de plakjes bladerdeeg verdelen. Laat de tonijn uitlekken en vang de olijfolie op.
– Snipper de uien en snijd (of pers) de knoflook fijn; fruit vervolgens de uien in de helft van de uitgelekte olie van de tonijn.
– Na tien minuten de tonijn, de helft van de knoflook en helft van de kruiden bij de uien in roeren en 2 minuten  al omscheppend bakken. Dan dit mengsel verdelen over het bladerdeeg.
– Courgette en tomaat in plakjes snijden en  in lange rijen verdelen over de bakvorm  (in mijn geval 4 rijen courgette en 3 rijen tomaat). De bovenkant bestrijken met de rest van de uitgelekte tonijnolie en de rest van de knoflook en de Italiaanse kruiden erover verdelen.
(Ik strooide de eventuele Parmezaanse kaas er ook nog overheen, maar dat staat niet in het recept. Vonden wij wel lekker.)

Bak de taart onder in de oven 30 minuten goudbruin en gaar.
Op de afbeelding zie je de helft van de taart.
Eet smakelijk!