Omdat wij vinden dat we iedere dag even moeten bewegen, ook op zondag, besloten we gistermiddag een ander wandelgebied uit te zoeken dan Roden.
We kozen voor de omgeving van Bakkeveen; op de kaart konden we zien dat er verschillende parkeerplaatsen waren, we zouden wel iets opzoeken in die buurt.
Toen we bij Een West waren afgeslagen richting Bakkeveen kwamen we bij uitspanning ‘De drie provinciën’ langs, even verderop ligt ‘Natuurvriendenhuis Allardsoog’.
Het leek alsof daar een bruiloft aan de gang was. De parkeerplaats was helemaal vol en tientallen meters langs de weg stonden auto’s geparkeerd.
“Wat zou hier te doen zijn?” vroegen wij ons af. “De horeca is toch allemaal dicht?”

We reden verder naar een volgende parkeermogelijkheid, bij Schaapskooi ‘Aon ‘e wyk’ bij natuurgebied ‘Mandefjild’ van ‘It Fryske Gea’.
Ook al zo druk! Er was niks ’te doen’; het was gewoon het beginpunt van een paaltjeswandeling en heel veel mensen waren op het idee gekomen om dat deze zondagmiddag te gaan doen.
Eenmaal op de gele-paaltjes-route viel het overigens reuze mee, maar we kwamen regelmatig mensen tegen, we hadden nooit het idee dat we alleen liepen.
Een uur en een kwartier deden we er over en het was heel mooi, zie de foto’s op dit blog.

Vanmorgen tijdens het koffiedrinken vertelde een collega dat ze was wezen wandelen bij het Dwingelerveld.
“Was het daar niet heel druk dan?” vroeg iemand.
“Nee, viel mee. Maar je moet natuurlijk niet naar die plekken gaan waar die paaltjeswandelingen beginnen, daar kun je je auto niet eens kwijt!”

(…..)