Tegenwoordig zie je overal om heen teksten.  Reclameteksten. Grappige teksten op bordjes. Semi-filosofische teksten op theezakjes enzo: ik hoef het vast allemaal niet uit te leggen.
Een goed voorbeeld van een volstrekt overbodige tekst zag ik op het schilderij dat in ons vakantiehuisje in Egmond hing. Een leuk schilderij, met echte schelpjes en steentjes.
Wat het voorstelt kan voor niemand een vraag zijn, maar er staat toch een tekst bij: op het  bordje staat ‘beach’.
WAAROM?

Aan de meeste van zulke teksten ga ik vaak gedachteloos voorbij,  maar soms past zo’n tekst precies bij het moment  waarop je hem ziet.
Een sitatieschets: zaterdag 10 oktober, midden in ons weekend Noordzeestrand.
De weersverwachting voor die zaterdag was ronduit slecht, dus wij hadden ons ingesteld op ‘mét paraplu‘, maar na elven knapte het weer even helemaal op en kwam de zon er zelfs even bij. We stapten op de fiets en maakten een strandwandeling met prachtige,  Nederlandse wolkenluchten en onstuimige golven; ondertussen genoten we van dappere kite-surfers  die de golven en de wind trotseerden en soms secondenlang boven de zee ‘vlogen’.  Het bleef nog even mooi en we maakten een duinfietstocht via Egmond Binnen naar Heiloo, waar we ergens naar binnen gingen voor een lunch.  Ik bestelde alvast een kop thee en daar was de tekst. (klik op de foto voor een vergroting).
Helemaal niet een perfect moment, door ons op die zaterdag perfect gemaakt.

Toen we twintig minuten later, vlak voordat we bij de blokhut aankwamen,  toch nog het begin van een regenbui meekregen deed dat niets af van het perfecte moment: even heerlijk uitgewaaid, zee gezien, mooie fietstocht gemaakt en genoten van het moment dat zonder perfect te zijn toch perfect werd.