Deze week kwam ik binnen twee dagen twee keer het woord ‘boomspiegel’ tegen.
Frea en Jon waren zondag bij ons en ze vertelden dat ze de boomspiegel bij hen voor het huis zwart hadden gemaakt en dat ze er nieuwe plantjes in hadden gedaan.
Hierbij is het goed om te weten dat ze in de Herewegbuurt in Groningen wonen, waar huizen staan die allemaal minstens honderd jaar oud zijn.
Er staan bomen, maar voor de rest is het hele gebied tussen de huizen en de straat betegeld of beklinkerd, alleen om de boomstam heen zit twee vierkante meter zwarte grond.
Meestal staat dat vol met onkruid en fietsen.
Het leek Frea en Jon een goed idee om de boomspiegel voor hun huis aan te pakken; alle troep er uit en nieuw groen spul erin.
Vrouwenmantel, sedum, Engels gras (natuurlijk….) kruiden, lavendel, zonnebloemen (rond de boom) en korenbloemen (in paadjes tussen de andere planten door). Van Gerard kregen ze nog wat munt mee uit onze tuin.
Ze stuurden een foto van hoe het was geworden.
Nou zijn ze natuurlijk benieuwd.
a. Hoe het er straks uit gaat zien.
b. Of het jonge groen met rust gelaten wordt.

Maandag scheurde ik van onze scheurkalender het blaadje van zondag 10 mei af en wat schetst mijn verbazing: dit stond bij maandag 11 mei.

De Guerrilla Gardeners roepen iedereen op om de wijk in te gaan en verwaarloosde plantsoenen en kale boomspiegels van bloeiende planten en bloemen te voorzien.
Zo veranderen wijken in bloemenzeeën.
Goed voor het oog en de biodiversiteit.

Kwam ik weer die boomspiegel tegen!
En nu wist ik wat het was.
Op de website van de  Guerrilla Gardeners  kun je al wat mooie voorbeelden vinden van dit initiatief.

Erg leuk trouwens om te zien dat onze dochters niet alleen eigenschappen uit mijn genen hebben, maar dat ook vanuit Gerards kant de aanleg en interesses in hen worden doorgegeven.
Want tuin….ik heb er niks mee, maar Gerard des te meer.
Morgen een blog over Gerards trots en wat ik er vervolgens mee doe.