Begin oktober zijn onze hortensia’s op zijn mooist.
Vandaag een fotoblog van wat ik zoal met die bloemen doe.
Het lijkt alsof mijn hele huis vol staat met hortensia’s, maar dat is niet zo.
Dit blog bevat foto’s van de afgelopen weken: wat losse bloemen op vaasjes, een bakje dat ik weggaf en een potje op ons aanrecht.
Wil je de foto’s goed zien, klik er dan op, dan krijg je een vergroting.

Bij de foto’s:
1. Twee identieke Ikea-vaasjes met 3 hortensiabollen.
Die vaasjes waren een jaar of 5 geleden te koop bij Ikea, inmiddels vind je ze in iedere kringloopwinkel.

2. Een klein metalen schaaltje waar ooit narcissen in stonden. Die dingen bewaar ik allemaal, komt altijd wel een keer weer uit. Stukje oasis onderin, 1 dikke hortensiabol midden op prikken en versieren met wat je in de tuin hebt. In mijn geval lavendel, paarse besjes en sedum.

3. Vier lage glazen potjes op een vierkant dienblaadje. Ik kocht het in juni en schreef er destijds al over in het blog ‘Niet gezocht, wel gevonden‘.
Daarop vind je drie foto’s met een andere invulling van de potjes. Daar zie je hoe lichtblauw de hortensia’s toen nog waren.
Op deze foto zie je in twee potjes de herfstvariant; nog wel blauw, maar donkerder met meer grijstinten en stukjes bruin. In de andere twee potjes zitten schelpen van het Noordzeestrand in juli.

4. Een rond bloempotje van ongeveer 10 centimeter hoog. Op de bodem een stukje oasis met middenin 1 dikke hortensiabol, in dit geval met twee kleuren: oud rose en roomwit. De kanten heb ik helemaal gevuld met de rode besjes van de skimmia en sedum.

5. Weer twee identieke vaasjes; deze kreeg ik jaren geleden al van een vriendin met fresia’s en anjers er in. Benieuwd hoe dat er toen uitzag? Lees dan het blog ‘Rhododendron‘ dat ik daarover schreef in 2016.
Ze staan nu in onze vensterbank in de voorkamer.

Deze hortensiabollen kun je zonder water neerzetten. Ze drogen dan heel langzaam op en blijven prachtig op kleur. In het achterhuis heb ik al een aantal van die bollen liggen en tot kerst verzamel ik de gedroogde bollen.
Dan maak ik er iets van met ballen & lichtjes, kerst-glitter& glim.
Tegen die tijd  komt er wel weer een blog!