Begin juni kregen we in de gezamenlijke secretaresse-app van mijn werk een berichtje van collega Renny: “Ik heb heel veel palmkoolplantjes (biologisch). Wie heeft belangstelling?”
De man van een collega had gegrapt: ‘Kan dat naast de hennep staan….?”
Maar de belangstelling van Gerard was gewekt.
“Wat is dat dan, palmkool?”
Renny vertelde dat je het kon eten als boerenkool (als stamppot), maar dat het ook geschikt was om te roerbakken.
Hierbij een link naar een artikel over palmkool op WikiPedia.
Wij kregen kleine palmkoolplantjes en Gerard plantte ze juni in de tuin; ze groeiden als de spreekwoordelijke kool.
Vorige week hebben we het voor het eerst gegeten.
Je maakt het net zo schoon als boerenkool: je stroopt het groenige blad van de nerven af.
De bereidingswijze is net zo als de boerenkool; ik kook het eerst even voor, laat het afkoelen, giet het water er af en snij het fijn.
Dan zet ik de aardappels op in een stoommandje en doe de gesneden kool daarboven op.
Het was lekker!
En dit is nog maar één manier om het te bereiden, op de website ‘Smulweb’ vond ik 16 palmkool-recepten.
P.S. Nog even een aanvulling op het blog van eergisteren: hierbij een link naar het artikel én de video ‘Drents Energie Loket is ook de komende vier jaar actief’, waarin Gerard wordt geïnterviewd over ons gas-loze huis.
Geef een reactie