Van de kinderen kreeg ik op mijn verjaardag in oktober een abonnement op het tijdschrift Saar, een blad voor vijftigplus-vrouwen.
Dit blad hoort bij de Saar-website en de Saar-podcast, waar ik al vaker over schreef.
Dit is de reden waarom het platform Saar er is:

Vijftigplus vrouwen zijn net gewone mensen.
We trouwen, we scheiden, we werken, we beginnen start-ups, we daten, we gaan naar popfestivals. We zijn ook met steeds meer: in 2019 is meer dan de helft van de Nederlandse bevolking ouder dan vijftig. Wel een beetje jammer dat het in de media nog steeds draait om jongere mensen. Beter gezegd: jongere vrouwen. Vrouwelijke televisiepresentatoren krijgen een schop onder de kont als ze te veel rimpels krijgen: hoepel maar op naar Omroep Max. Vrouwenbladen, actualiteitenprogramma’s, praatprogramma’s, journaals en reclamemakers – iedereen laat het liefst veertigminners zien.

Tot saarmagazine.nl werden ook op internet vijftigplussers neergezet alsof ze louter op een elektrische fiets door de duinen fietsen, gekleed in identieke jacks, daarna lekker wegzakken in hun Sta Op Stoel die hen vervolgens hup het bed in torpedeert. En morgen gezond weer op, want dat is hét moment om je testament te wijzigen voor je geruisloos de pijp uit gaat.

Hoog tijd dus voor saarmagazine.nl: een website voor vijftigplusvrouwen die midden in het leven staan.
Die zich jong voelen, kleden en gedragen, maar die je nauwelijks terugziet op tv en in tijdschriften. De media en de maatschappij zijn gericht op kinderen, jongeren, gezinnen – en bejaarden. Daartussen zit een heel leven waar wij een gezicht aan geven. Zo’n zeven keer per dag schrijven we op saarmagazine.nl over alle leuke, dramatische en hilarische kanten van ouder worden.

Bron: Saarmagazine.

Het blad lijkt op de Linda.
Het leest als een trein en het is over het algemeen herkenbaar wat er wordt gebracht.
Alhoewel….het artikel over facelifts, buikwandcorrecties en injectables was wel een ‘heel-ver-van-mijn-bed’ show.
Hilarisch was het verhaal over een ouder stel dat besloot om te gaan trouwen en terecht kwam in de wereld van de weddingplanners en ‘wat beslist moet op de mooiste dag van je leven!’
Ze deden (net als Frea en Jon overigens) gewoon wat ze zelf wilden en hadden een fantastische dag.

Als ik het blad uit heb kom ik tot de conclusie dat ik weer een blad heb gevonden dat bij mij past. Leuk; ga ik van genieten!
Dat wil overigens niet zeggen dat ik er in zou passen.
Mijn leven is veel te gewoon (lees: niet hip) en veel te voorspelbaar.
Het blad lees ik net zoals ik de podcast beluister: met een lichte verwondering over wat andere vrouwen van mijn leeftijd vertellen over hun leven.
Soms ben ik een beetje jaloers (‘dat durf ik toch nooit’)  en soms ben ik blij dat ik niet hoef.

Eigenlijk heb ik zelf al meer dan 8 jaar een eigen digitale versie van de Saar: deze website met iedere dag een artikel uit het leven van een 50+plus-vrouw.
Die in het Noorden van het land woont en al meer dan veertig jaar bij dezelfde man is.
Een deeltijdbaan en een E-bike heeft.
Naar de kerk gaat.
Van handwerken en zingen houdt.
Pietsie degelijk en saai misschien…… maar wellicht een gat in de markt: komt er na de Maarten en de Linda straks nog een ‘Aaltje’ 😉 !