een alternatief voor 'de waan van de dag'

8 december: Nieuw in Roden – de ‘Carols-Sing-In’.

In november kwamen we voor het eerst bij elkaar: enthousiaste PKN-gemeenteleden die samen met mij Christmas Carols willen zingen.
Daarover schreef ik destijds het blog; “Zou het dan dit jaar…?’

Gisteravond was de laatste repetitie voor de Weihnachtsmarkt. De liederen zitten er inmiddels goed in. Alhoewel…. bij het eerste lied bakten de bassen er niets van.  Dan hebben we probleem, want ik kan die baspartij niet zingen.  Gelukkig was er iemand die het bas-bestandje op haar telefoon had: de bassen humden hun partij nog een keer door met de telefoon aan hun oor en toen …. ging het goed. Toen we gisteravond uit elkaar gingen was ik tevreden. We hebben drie repetities gehad en we hebben met elkaar genoten van het samen zingen.  Want dat is de reden waarom ik dit evenement organiseer: het is zo fijn om samen te zingen!  Neem nou bijvoorbeeld een lied als ‘Silent night’: het is zo bekend en uitgekauwd dat je het eigenlijk niet meer zou moeten zingen.  Maar juist bij dit lied kent iedereen zijn partij en de woorden: het zingen van deze klassieker gaat als vanzelf. Toen we het gisteravond zongen raakte het me van binnen: het oeroude lied veroorzaakte ontroering. Zo mooi. Maar als je er  een opname van zou horen zou het misschien tegenvallen;  het gaat bij dit koor om wat we samen beleven bij het vierstemmig zingen van de overbekende carols. Ben je benieuwd naar ons koor?

Zaterdagmiddag 10 december zingen we om 14.30 uur in het winkelcentrum ‘Molenhof’ in Roden (tegenover  de  ETOS) , daarna zijn we rond 14.50 uur bij de Wereldwinkel ‘Hart & Kado’ en we sluiten ons optreden af  om 15.10 uur in de Catharinakerk.
Op zondagmiddag 11 december houden we een Carols-Sing-In in de Catharinakerk.
Met het PKN-Christmascarol-Koor zingen we de carols die we hebben ingestudeerd.
De liederen worden ook vertoond op de beamers in de kerkruimte, zodat de mensen die in de kerk zitten mee kunnen zingen.
Ook meezingen met ‘Silent night’ en ‘Joy to the world’?
Welkom!

Wil je de flyer wat beter bekijken? Hierbij een link naar een vergroting.

Daarbij wil ik ook nog graag een beetje reclame maken voor onze mooie, oude kerk.
De Catharinakerk is op zaterdag en zondag tijdens de Weihnachtsmarkt open van 14.00 – 17.00 uur. Er zullen dan ook enkele vrijwilligers zijn die iets kunnen vertellen over het historische gebouw. Als ik niet hoef te zingen ben ik er ook: misschien ontmoeten we elkaar.

Kom luisteren.  Of nog mooier: kom meezingen zondagmiddag!

Vorige

7 december: 50 %.

Volgende

9 december: Ot en Sien.

  1. Janny

    Helaas is Roden te ver uit de buurt voor mij, maar in gedachten zing ik met jullie mee. Heel veel plezier!
    Zelf zing ik mee in het project koor voor Kerstavond. Na ruim twee jaar niet zingen, toch maar de stap gewaagd om weer mee te doen. Het is zo leuk, ik geniet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén