Afgelopen weekend zaten Gerard en ik een weekend in Casa Grada in Westerbork.
Heerlijk gehad, maar niet kunnen bloggen.
Maar……. tot mijn grote verrassing kreeg ik een gastblog van Petronet, mijn collega.

Ontspanning zoeken.

Wat doe je zoal als je een poosje uit de werkmodus bent?
Die vraag krijg ik geregeld nu ik al een poosje thuis ben in verband met burn-out klachten.  Ik wandel graag, sport 2x in de week en ik speur iedere week met mijn hond. Maar soms is dat teveel en is op de bank zitten met een boekje ook goed. Balans vinden is soms moeilijk.  Een poosje geleden kreeg ik een appje van ‘By Edith’ van ‘Bloemen en Meer’ uit Kolham of ik, net als met kerst, een thuisworkshop wilde doen. Nu kon ik kiezen tussen een voorjaarskrans of een bloemstuk. Ik dacht: “Het is toch leuker als je dit samen met iemand kunt doen!”
Vandaar dat ik collega Corry heb gevraagd om samen te bloemschikken.
Wij hebben allebei gekozen voor de krans, die ik donderdag bij Edith heb opgehaald.

Homemade by Petronet & Corry.

Ik kreeg per app een video toegestuurd en met 2 volle tassen keerde ik huiswaarts.
Wat zat er in de tas:
Bos eucalyptus
Bos pistache groen
2 takken met paarse distels
Potje blauwe druifjes (6 á 7 stuks)
Zakje krammetjes en cocktailprikkers
5 Veertjes
10 Eitjes
Hooi
Krans van stro

Met een klein vaasje tulpen…….

Zaterdag was het zover, Corry kwam bij mij om de krans te maken. Onder het genot van een kopje koffie en de video van Edith begonnen we met het knippen van de eucalyptus, pistache groen en paarse distels in stukjes van zo’n 10 cm.  Als je alles geknipt hebt dan begin je met 2 takjes pistache groen, dit druk je dan met een krammetje aan de binnenkant van de strokrans. Daarna druk je (weer met een krammetje) 2 takjes eucalyptus aan de buitenkant van de krans. De takjes moeten in dezelfde richting gelegd worden. Neem dan een plukje hooi en leg dit aan de bovenkant van de krans. Natuurlijk weer met een krammetje vastzetten. Tegen het hooi aan zet je het blauwe druivenbolletje. Dit doe je met een cocktailprikker: die prik je in de krans te prikken en dan zet je het bolletje op de prikker. Een distel leg je tegen het hooi en het blauwe druifje aan en je zet dit weer vast met een krammetje. Zo maak je de hele krans vol met de eucalyptus, pistache groen, hooi, blauwe druifjes en de paarse distels.

Tip: om een pijnlijke duim te voorkomen, plak je met plakband een stuiver op je duim.
(toevoeging Ada: net als met bloemenprikken voor de Rodermarktwagen….)
Met een lijmpistool zet je de veertjes en eitjes vast op de krans. Dit moet je natuurlijk wel een beetje verdelen over de krans.
De krans is nu klaar. Je kunt een glazen potje met waxinelichtje in het midden van de krans zetten, of zoals ik heb gedaan, een mooi vaasje met tulpjes in het midden plaatsen: zie de foto’s. (als je op de afbeelding klikt, komen ze groter in beeld)

 

…..of een waxinelichtje?

Het kost wel even tijd om de krans te maken want tegen half twee waren wij pas klaar. Het heeft ons ontspanning, energie en gezelligheid gegeven, die wij op dit moment allebei wel kunnen gebruiken.

Corry en ik waren enthousiast over onze krans: we stuurden maar even een foto op de app naar onze collega’s.
Iedereen reageerde enthousiast; de volgende keer doen we een workshop met alle collega’s!
Want iedereen kan wel ontspanning, energie en gezelligheid gebruiken.

Petronet