Gerard bemoeit zich niet echt veel met wat we eten; meestal kookt hij op woensdag (dan heb ik een lange werkdag), maar op de andere dagen zorg ik meestal voor het eten.
We overleggen samen op zondag wat er de komende week op het menu komt te staan: wat hebben we nog in de tuin, wat hebben we nog in de diepvries, wat gaan we halen van de supermarkt.
Neem van mij aan: wij eten niet spectaculair. Ik probeer wel eens wat nieuwe dingen uit, maar hele gekke combinaties of groenten die ik niet ken maak ik niet klaar. ‘Wat een Drent niet kent’….  een variatie op het bekende spreekwoord van de boer.

Twee maanden geleden scheurde Gerard een stukje uit de krant en zei: “Dit lijkt me lekker! Dat wil ik wel eens eten.”
Dan ligt het op het puntje van mijn tong om te zeggen: “Nou, ga je gang” maar dat zou beslist niet aardig zijn.
Bovendien: ik ben dan wel een voorzichtige Drent, maar hou wel van iets uitproberen, dus ik waagde me er aan.
‘Enchiladas met een romige salsa’ stond boven het artikel; het was geschreven door diëtist Hilly Lautenbach en het stond in het Dagblad van het Noorden van 20 mei j.l.

Maar.
Er moest sambal in.
Dat eet ik nooit, want een klein beetje is mij al veel te scherp.
En mais.
Dat vind ik niet lekker, ik ben dan ook een ‘knien’*, zoals we hier in Drenthe iemand noemen die kieskeurig is met eten.
Maar ook zonder die twee bestanddelen was het heel lekker; zo lekker dat het recept nu in mijn bewaarmap zit.
Op de afbeeldingen links zie je de vulling die in de wraps gaat.
Daar moest sap van een halve limoen in; ik had nog nooit een limoen in huis gehad.
Ook van gerookte paprikapoeder had ik nog nooit gehoord, moest er ook in,
De tomaten in blik verving ik door echte tomaten.

De romige salsa was heel simpel te maken en ontzettend lekker, daar  moest o.a. die andere halve limoen in.
Op de afbeelding links zie je hoe het er op ons bord uitzag.
Voor herhaling vatbaar dus!

Ik vond het volledige recept op de website ‘Hilicous’ van Hilly ‘herself’.

*konijn.