Begin juli vierden we Gerards verjaardag met de vrienden en ik wou daarbij zo’n lekkere aardappel-tonijnsalade die Nettie vorig jaar had gemaakt bij een buffet van onze PKN-gemeente.
“Hoe was dat recept ook maar weer?” appte ik haar.
Het was ‘iets simpels uit zo’n supermarktfolder’ zei ze er zelf over, maar dat maakt natuurlijk niets uit.

Dit kreeg ik van haar door:
– 1 literbak aardappelsalade van de Lidl
– 2 blikjes tonijn
– 3 Granny Smith appels.
– 3 à 4 zoetzure augurken
Tonijn prakken, appels schillen en in kleine stukjes snijden, augurkjes ook en het geheel door de aardappelsalade roeren.

Die middag besloot ik om niet van de hele literbak aardappelsalade een tonijnsalade te maken; niet iedereen is dol op vis.
De ingrediënten halveerde ik en van de andere helft van de aardappelsalade maakte ik een eigen variant.
Dit ging er in:
– snoeptomaatjes
– ui
– komkommer
Ui heel fijn snijden, evenals de tomaatjes en de komkommer, mengen met de aardappelsalade.

“Wat we over hebben kan dan morgen bij soep en stokbrood”.
Over.
Ha ha!