Vorige week schreef ik al: zondag 3 december is de eerste zondag van Advent, dan ga ik een adventskrans maken.
Het hele weekend loerde ik al naar buiten of de hortensia’s met een beetje nachtvorst nog op kleur bleven.
Dinsdag hoorde ik berichten over sneeuw en vrieskou en hakte toen de knoop door: ik ging met een emmer naar buiten om bloemschikmateriaal uit de tuin te halen.
Op de foto zie je mijn aanrecht vlak voordat ik begon met het adventsbloemstuk.
Het is namelijk geen krans geworden! Deze keer had ik nog geen idee wat ik zou maken en ik keek ook bewust niet naar wat ik voorgaande jaren had gedaan. Bij de Hema stond ik te twijfelen bij de kaarsen; welke kleur zou ik nemen? Rose, lila, wit, ik heb van alles in mijn handen gehad, maar ik kocht uiteindelijk vier lichtgroene kaarsen in verschillende groottes en diktes. Ik had nog een oasis ring waar ik wat halve cirkels uitstak, zodat drie kaarsen op de bodem van de schaal kwamen te staan. In de ring legde ik een vierkant stuk oasis, daarbovenop zette ik de grootste kaars. Takken van de conifeer en de Koreaanse zilverspar, paarse besjes van de schoonvrucht, skimmia, hortensia’s, schaduwkruid en rozenbottels prikte ik in de oasis. Daarna vulde ik de stukjes waar nog oasis te zien was op met paarse accenten uit mijn ‘kerststukjes-door-de-jaren-heen’-archief.
Onderaan dit blog vind je nog wat details.

Verder maakte ik ook nog een bloemstuk voor in de welkomstmand bij de voordeur (basis daarvoor staat links op de aanrechtfoto). Dat kwam eenvoudig tot stand: een hele dikke hortensiabol prikte ik middenin de oasis en aan de zijkanten onderaan kwam conifeer en skimmia. Over de grote rose bloem drapeerde ik een zilverkleurige kerstboom-kralenketting en drukte hier en daar een rood kerstballetje in.

Ieder jaar schrijf ik een blog over het adventsstuk dat in de weken voor kerst bij ons op de salontafel staat. Ieder jaar wordt het iets anders en iedere keer geniet ik van het bedenken en samenstellen ervan.
Ben je nieuwsgierig naar voorgaande jaren? Hierbij een link naar het blog van vorig jaar, onderaan dat blog vind je een overzicht van alle voorgaande jaren.

Als je klikt op de afbeeldingen op dit blog komen ze groot in beeld.