een alternatief voor 'de waan van de dag'

6 januari: Buitengewoon goed geslaagd.

“Waarom ontbijten we eigenlijk nooit meer bij IKEA” vroegen de dochters zich rond de jaarwisseling af.
Tja, waarom niet.
Omdat we allemaal druk zijn met ons werk en de agenda stroomt ook zonder ontbijten bij IKEA al veel te snel vol.
“Maar volgende week hebben we nog vakantie…” constateerden ze verheugd dus zo kwam het dat ik gistermorgen vanaf de roltrap in het Zweedse warenhuis al één dochter achter glas in het restaurant zag zitten. Dan moet je helemaal omlopen, maar toen ik mij eenmaal bij haar gevoegd had stonden de twee andere dochters en één schoonzoon aan de andere kant van het glas geplakt. Maf te doen. En dan is het nog maar 10.00 uur en zijn we nog niet eens compleet……

Even later zaten we met z’n vijven aan de koffie met croissantjes, ei & bacon, broodjes en nog meer lekkers.
Wat gezellig ja!
Daarna ging een deel in de IKEA winkelen, Harriët ging terug naar Almelo en ik zou even naar ‘de Lange Dame’ wandelen. Maar als je uit de IKEA wil, moet je na de roltrap naar beneden wel eerst door de 1e verdieping heen lopen. Gelukkig wisten we ‘de-kortste-weg’ paadjes, maar door die omweg haalde ik gisteren wel moeiteloos mijn stappendoel. Eenmaal buiten stroomde het van de regen en ik had geen paraplu mee.

Ik koos er voor om niet een half uur in de regen te lopen naar de binnenstad. Natuurlijk zijn daar ook parkeergarages, maar ik rijd daar niet graag met de auto en die parkeergarages zijn zo krap……. ik bedacht iets anders.
Als ik anders een half uur onderweg zou zijn met wandelen, dan zou ik dat halve uur ook kunnen besteden om naar Buitenpost te rijden voor een bezoekje aan de kledingwinkel Buitengewoon. Daar was ik juli ook al eens geweest en toen was ik erg goed geslaagd.
Minstens een uur zocht ik tussen de rekken naar geschikte kleding en op mijn dooie akkertje paste ik blouses, jurken en jasjes.
Ook nu vond ik weer bijzondere en kleurige kledingstukken: een blouse, een jurk en een jasje. En allemaal van hetzelfde merk: ‘Normal Crazy’; gewoon gek in goed Nederlands.
Maar gek of niet: ik ben blij met mijn nieuwe aankopen.

Een mooie combi: tied veur de wichter en tied veur mijzölf.
Wat een wélbestede vakantiedag.

Vorige

5 januari: Annus horribilis. Maar waardeloos…?

Volgende

7 januari: Over geluk (1) – Hard werken dit jaar.

  1. Janny

    Wat een gezellig uitje zo met elkaar. Ik maak zulke uitjes met mijn kinderen en met vriendinnen. De ene keer meer spontaan, de andere keer al langer van te voren gepland.
    Ik merk steeds meer dat ik dat broodnodig heb. Ik ga te gemakkelijk op in mijn werk en hoe leuk en interessant mijn werk ook is, het mag niet ten koste gaan van waardevolle tijd met m’n naasten.
    En wat nog meer toeval is ook ik heb pas gewinkeld in diezelfde leuke kledingwinkel en ook geslaagd met moois van dat gewoon gekke merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén