een alternatief voor 'de waan van de dag'

24 april: Een vegetarische aanrader!

In ons 2-persoons huishoudentje ben ik al lang niet meer de enige die voor een maaltijd zorgt.
Op maandag en woensdag, mijn lange werkdagen, kookt Gerard.
Eén van die twee maaltijden is vaak vegetarisch en hij probeert ook regelmatig iets nieuws uit.
Vorige week verraste hij mij met een combinatie van die twee gegevens: het was én vegetarisch en iets wat we nog nooit gehad hadden.
Hij had het van de ‘Quick Dinners’ scheurkalender van Chickslovefood.
Meer weten? Lees dan nog eens het blog dat ik in januari schreef.

Gerard had gekozen voor een kaas-uien-rösti-schotel.
5 ingrediënten, bereidingstijd 20 minuten.

Dit heb je nodig voor 2 personen:|
– 500 gram kruimige aardappels
– 1 kleine prei
– 1 ui
– 1 flinke hand walnoten
– 50 gram geraspte oude kaas.

Dit moet je doen:

– schil en was de aardappels en rasp ze tot een grove rasp.
(Gerard deed dit met onze keukenmachine, maar het kan ook met een handrasp)
– Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelrasp in 10 minuten goudbruin samen met een flinke snuf peper en zout.
– Was de prei grondig en snijd in dunne ringen.
– Schil de ui en snijd deze ook in dunnen ringen.
– Voeg de prei en ui toe aan de aardappels in de koekenpan en bak nog 5 minuten mee.
– Hak ondertussen de walnoten grof en voeg ze toe.
– Roer tenslotte de kaas door de schotel en verdeel het geheel over 2 borden.

Een aanrader!

Vorige

23 april: Gastblog Carlijn – Fiepen.

Volgende

25 april: Vroeger, jongen…..

  1. Lot

    De combinatie lijkt me inderdaad lekker maar dat hoef ik voor man niet zo op tafel te zetten, dan vraagt hij zich af waar het vlees en jus zijn.
    Zelf eet ik graag alles apart en niet eenpansgerechten eigenlijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type de getallen in cijfers in onderstaand vak * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema door Anders Norén