In deze rubriek schrijf ik over ons dagelijks eten. En waar ik bij heel veel onderwerpen verwijs naar mijn vader, deze keer noem ik met name mijn moeder: zij kon heerlijk koken!
Sommige recepten zijn dus van haar (en zelfs soms nog van mijn oma Boelen), maar in mijn huwelijk leerde ik ook heel veel van mijn schoonmoeder.
Maar ik deel ook gewoon recepten uit de JUMBO-folder. Of kook-ideeën van de dochters. Of een recept dat ik van iemand anders heb gekregen. Het zijn in ieder geval recepten van gerechten die Gerard en ik heeeeel erg lekker vinden. Vegetarische recepten. Of met vis. Of vlees. Of zonder pakjes & zakjes. Maar altijd: LEKKER!
Naar alle blogs over koken >>>
Hierbij een paar voorbeelden van blogs over eten dat wij erg lekker vinden:
3 december 2016: Romige pangasiusfilet
een ovenschotel met vis, tomaten en rode pesto. Lekker met eiermie!
7 november 2014: Bonensoep à la Ma Vrieswijk
Ouderwetse bonensoep naar het recept van de familie Boelen.
18 juni 2016: Pizza Quatro Stapeloni.
Lees alles over deze Waninge-variant van een pizza.
Begin januari 2021 verscheen er een blog over mijn kookkunsten door de jaren heen dat in het boek gepubliceerd zou worden.
Klik hier voor dat blog onder de titel: TBONTB – Koken & Bakken