Als jGroen exemplaarhoesje om een canvas reclametasjee al zolang handwerkt als ik, heb je bergen restjes. Twee grote vuilniszakken vol had ik in de loop van de jaren verzameld. Via internet kwam ik op het idee om die restjes te gebruiken. Ergens in een kast lagen nog wat van die canvas-reclame tasjes, waar ik een soort voering omheen maakte.
Die voering maakte ik van ‘Granny squares’, die ik vervolgens aan elkaar naaide tot de gewenste grootte was bereikt. Deze tassen waren een groot succes. Eerst waren ze nogal bont, maar dochter Frea bracht me op het idee om diverse tinten van één kleur te gebruiken. Zij kreeg een groen exemplaar.
Wat in Engeland een mevrouw de uitspraak ontlokte: “Oh, my dear, I dó like your bag…!” Heeft niemand……
Voor een mevrouw die bij mij op de cantorij zit maakte ik een blauwe variant van de tas. Iedere donderdag verschijnt ze nu op het koor met haar ‘Fifty shades of blue’ vol koormuziek.