Al tijden speel ik met de gedachte om zelf een weblog te maken met alles wat ik tot nu toe heb gedaan op het gebied van breien, haken en borduren.
De ‘handwerkgenen’ heb ik geërfd van mijn Oma Vrieswijk. Als klein meisje zat ik aan haar voeten tot vervelens toe haar bolletje garen op te winden, zodat ze mij tenslotte zelf aan het werk zette met een haaknaald en een restje katoen. En ik vond het leuk! Van mij geen verhalen over nare handwerklessen op de lagere school met zweethandjes en vervelende opdrachten, sterker nog: ik keek er naar uit.

Na de lagere school ben ik eigenlijk altijd blijven handwerken. Graag zit ik met een brei- of haakwerkje op de bank te kijken naar een spannende detective. Borduren doe ik graag met een muziekje op de oren, bij voorkeur bij daglicht (50+ hé?) Op lange autoritten zit ik ook vaak wel te breien of te haken (op de passagiersstoel….) en op verjaardagen heb ik altijd iets in mijn handen.

En nu een eigen blog dus. Het is meer voor mezelf dan voor het publiek, het lijkt me leuk om een geïnteresseerde eens naar mijn blog te kunnen verwijzen voor het opdoen van ideeën en om de lol die ik beleef aan het handwerken met gelijkgestemden te kunnen delen.
Hoeveel tijd ik zal hebben om deze blog bij te houden zal moeten blijken, ik zal mijn best doen om regelmatig een bijdrage te plaatsen.

De foto behoeft misschien nog wat uitleg:
In het midden een foto van mijn oma: Aaltje Vrieswijk-Pasveer.
Verder zie je een kleine verzameling van handwerkjes.
-Een gehaakte voering om een canvastasje van resten katoen
-Een babytruitje voor een nieuw neefje in de familie
-Het breiwerk dat ik nu op heb staan (Truus-trui)
-Twee gehaakte pannelappen: een oude van oma en een nieuwe van mij
(nagehaakt door steken en toeren uit te tellen)
-Een geborduurd geboortetegeltje van één van onze dochters
-Een geborduurde lap met middeleeuwse rand-patronen van restjes garen.