Vandaag gedenken we de geboortedag van mijn vader. Een goed moment om het te hebben over een familiestamboom. Heel lang heb ik gezocht naar een goed borduurpatroon voor een familiestamboom. Die vond ik niet. Daarom heb ik er zelf één bedacht. Van de bibliotheek heb ik boeken geleend met kruissteek-patroontjes en ik koos voor het onderwerp ‘fruit’. Daarna heb ik ruitjespapier aan elkaar geplakt en gekeken hoeveel namen ik er op wilde hebben en uitgetekend hoe het dan uit kwam te zien. De vergrootte, gekopiëerde patroontjes plakte ik vervolgens op mijn werktekening.
Dat zag er zo uit:

De verschillende fruitgroepjes verbond ik aan elkaar met bruine takjes. Aarbeien kunnen natuurlijk helemaal niet aan bessen vastgroeien, maar je moet het abstract bekijken. Hieronder vind je een detail van de tekening, waar ik de namen ook bij heb uitgetekend.

Op deze stamboom staan Gerard en ik centraal. De vertakking naar beneden gaat naar onze ouders en de volgende vertakking naar beneden gaat naar onze grootouders.

 

Zo heb je 8 familienamen waarvan onze dochters afstammen.
De vertakking naar boven gaat naar onze drie dochters.
Hiernaast een foto van het eindresultaat in niet-ingelijste vorm. Hij hangt bij ons in de trapopgang.
Als je op de foto’s klikt krijg je een mooie vergroting.