Gisteren vierden we de verjaardag van Wim (vriend van Carlijn). Daar kregen we, naast een heerlijk glaasje wijn, zelfgemaakte tomatensoep. Van echte tomaten.

Mijn moeder kookte vroeger altijd tomatensoep met een pakje van Royco. Daar kwamen geen tomaten aan te pas. Uitje d’r in, beetje vermicelli, gehakt: klaar. Lekker. Dat nam ik van haar over. Het merk Royco verdween van de markt, toen stapte ik over op Knorr. Ook lekker.

Maar steeds vaker kreeg ik bij anderen tomatensoep mét tomaten en dat vond ik ook lekker. Vandaag heb ik (voor mijn doen) heel gek gedaan en voor het eerst zonder Knorr tomatensoep gekookt. Frea was hier vorige week en zij had een blikje tomatenblokjes te veel gekocht, dat stond nog bij ons de koelkast. Op internet zocht en vond ik een recept:
1 blikje tomaten, 600 cc water, 1 bouillonblokje, 1 ui, 1 teentje knoflook en een beetje soepgroente. Groot succes.

En ja, ik weet dat het eigenlijk met verse tomaten moet.
Ja hoor, ja.
Maar van een pakje Knorr naar een blikje is voor mij al een grote stap. Volgens Gerard hebben we straks heel veel tomaten uit eigen tuin. Dan komt het allemaal goed.