Vorig jaar bezocht ik met mijn tante Trijn een klein handwerkwinkeltje in Klazienaveen.
Tot onze grote verrassing zaten in dat piepkleine winkeltje 4 dames enthousiast te haken. Het was een soort workshop, waarbij de eigenares van het zaakje de anderen leerde hoe je een telefoonhoesje kon haken. Maar wat ik zag was een hele rij steken! En met haken heb je maar één steek op de naald. Met hooguit nog wat lussen en een paar steken voor aan elkaar gehaakte stokjes. De tijd ontbrak me om uitgebreid te proberen hoe het moest, maar ik kreeg het advies om eens op internet te kijken, daar stond een filmpje met een uitgebreide beschrijving.

klik hier voor het filmpje >>>

Met een haaknaald en een blauw katoentje installeerde ik me voor het computerscherm en leerde in één middag Tunisch haken. Het is niet moeilijk, je moet alleen goed opletten dat je alle lussen goed haakt, want een foutje zie je direct.
Het telefoonhoesje (waar ik een koordje aan haakte) gebruik ik als ik kleren aan heb waar geen zakken in zitten. En er kan ook gemakkelijk een eurobiljet in als je aan het strand zit. Wees wel voorbereid op ongemakkelijke blikken als je opeens je telefoon uit je decolleté haalt……

Telefoonhoesje - Tunisch haken