Al eerder schreef ik over de gebreide babytruitjes die ik als kraamkadootje geef aan in de familie geboren baby’s. Vijf jaar geleden breide ik een truitje (met bijbehorende sokjes) voor ons mini-buurmeisje Leonie. Bertha en René, haar ouders, woonden in het blok naast ons. Toen Leonie oud genoeg was voor het gebreide truitje kwam Bertha met haar op bezoek en plantte haar mét truitje én sokjes op onze bank.

Babytruitje Leonie

Je kunt op de foto al zien dat Leonie een enorme ‘pretletter’ was. Tot onze grote spijt ging Leonie twee jaar later met haar papa en mama en broertje Jesper verhuizen. Dat moest ook wel, want hun huis werd afgebroken. Gelukkig verhuisden ze niet zo ver weg: ze bleven aan de Boskamp wonen en dus zien we dit lachebekje nog regelmatig voor ons huis langs fietsen op weg naar school. Vanaf oktober fietst broertje Jesper ook elke dag die kant op.
De tijd vliegt.